نمایشگاه هنر ایران

آشنایی کوتاه با هنر نقاشیخط

نمایشگاه هنر ایران: آشنایی کوتاه با هنر نقاشیخط

نقاشیخط شیوه‌ای است در نقاشی مدرن و خوشنویسی معاصر ایرانی که به تدریج در دهه سی و چهل خورشیدی توسط برخی از خوشنویسان و نقاشان ایرانی شکل گرفت و تاکنون به حیات خود در عرصه هنر معاصر ادامه داده و در بسیاری از کشورهای منطقه نیز پیروانی یافته‌است. آنان به ترکیبی از خطاطی و نقاشی دست زدند از این رو به این شیوه گاهی خطاشی و خط نقاشی هم می‌گویند. نقاشیخط به معنای ساده آن، ترکیبی از خوشنویسی و نقاشی است و شیوه ای است که مخاطب را با تلفیقی از هنر مدرن و سنتی در دنیای امروز آشنا می کند و هنرمند را در عرصه وسیعی از نوگرایی قرار می‌دهد تا بتواند با تکنیک‌های خلاقانه‌ای که در این مسیر تجربه می‌کند به نو آوری و شکل‌گیری این شیوه بپردازد و حتی این شیوه را با رعایت فرم و مفهوم عینی با سبک‌های انتزاعی سوق دهد. نقاشیخط در واقع آرایش حروف و کلمات در قالب یک طرح نقاشی است که در ذهن خوشنویس نقش می بندد.

تکنیک‌های نقاشی خط
نمایشگاه هنر ایران: تابلوهای نقاشی خط معمولا با جوهر، رنگ آکرلیک، پاستل گچی و حتی رنگ روغن کار می‌شود.

مراحل یادگیری نقاشی خط
برای یادگیری این هنر تسلط بر روی خطاطی بسیار مهم است و هنرجویان علاقمند در این زمینه از یادگیری خوشنویسی با خودکار و خط ریز شروع کرد و پس از آن باید بر روی خطاطی با قلم تسلط یابند. خلاقیت و رنگ‌شناسی هنرمند امری بسیار مهم در این هنر است در واقع هنرمند باید بتواند با خلاقیت خود ترکیبی زیبا از رنگ‌ها و خطاطی خلق کند.

تفاوت کالیگرافی و نقاشی خط
نمایشگاه هنر ایران: کالیگرافی یک کلمه انگلیسی به معنای خوشنویسی می‌باشد. کالیگرافی یک هنر تجسمی مرتبط با نوشتن است که از طراحی و اجرای حروف با قلم، قلم مو، مرکب یا سایر ابزار نوشتاری پدید می‌آید. اما نقاشی خط ترکیب هنر خطاطی با نقاشی می‌باشد. که در آن هنرمند با استفاده از ترکیب حروف و رنگ‌ها کنار هم آثار زیبایی را پدید می‌آورد.

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا آشنایی کوتاه با هنر نقاشیخط را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + = 27