نمایشگاه هنر ایران: ویژگی های سبک کوبیسم در آثار هنرمندان
توجه به طبیعت بی جان: هنرمندان کوبیسم طبیعت بی جان را موضوع آثار خود قراردادند و بدون در نظر گرفتن برداشت های شخصی وعاطفی به تصویر کردن اشیا پرداختند و آن را در اولویت آثار خود قراردادند. هنرمندان کوبیسم از مضمون های تاریخی، احساسی و عاطفی که هنرمندان پیشین درآثار خود آنها را به کار میبردند، فاصله گرفتند.
بازنمایی حجم و جسمیت: در این فضای تصویری جدید و کم عمق که در مورد قبل به آن اشاره کردیم، هنرمندان کوبیسم بدون اسفاده از اسلوب خاصی که هنرمندان پیشین در آثارشان برای نشان دادن حجم و جسمیت استفاده میکردند، جسمیت و 3بعدی بودن اشیا را به مخاطب انتقال میدادند. روشی که هنرمندان کوبیسم به کار میبردند، تجزیه تمام وجه های اشیا به اشکال هندسی و نشان دادن آنها به طور همزمان در اثر بود.
عدم عمق نمایی سنتی: هنرمندان سبک کوبیسم با در هم آمیختن پلان ها، عدم قرارگیری سوژه ها در یک خط عرضی و پشت سرهم و قرار دادن سوژه ها بر روی یکدیگر، نوعی فضای جدید تصویری را در نقاشی به وجود آوردند که باعث کم رنگ شدن و حتی ازبین رفتن عمق نمایی سنتی شد و این از مهمترین دستاوردهای زیباشناختی کوبیسم میباشد.
عدم وجود منبع نور مشخص: در نقاشی های کوبیسم، هنرمند از زاویه و منبع نور مشخصی در آثارش استفاده نمیکرد و حتی به نظر میرسید که هنرمند از چند منبع نوری استفاده کرده و این ویژگی باعث ایجاد حس ابهام در مخاطب میشود.
تک رنگ: در آثار سبک کوبیسم شاهد این اتفاق هستیم که هنرمندان از بازنمایی نور و رنگ فاصله گرفتند و از رنگ های محدودی در آثار خود استفاده کردند تا جایی که به تک رنگی رسیدند.