نمایشگاه هنر ایران: تکنیک های نقاشی با مدادرنگی
مداد رنگی مغزی استوانه ای با رنگدانه فشرده دارد که اثری رنگی از خود به جای میگذارد . مغز مداد رنگی بر خلاف مداد گرافیت درجه بندی زیادی از نظر سختی ندارد و نسبتا نرم است .
سبکهای مختلفی برای کار با مداد رنگی است که رایج ترین آنها شیوه خطی و سایه پردازی است .
شیوه خطی : در این شیوه اثر با استفاده از خطهایی در جهت های مختلف شکل میگیرد . این خطها میتوانند کنار هم، روی هم، متقاطع و … باشند . هنرمند با تنظیم این خطها سایه روشن، درجات تیرگی، روشنایی و کنتراست ها را خلق میکند .
شیوه سایه پردازی : در این شیوه خط هایی که با مداد رنگی رسم میشوند کاملا بر هم نهاده و محو میشوند تا رنگ آمیزی اثر پیوسته به خود گیرد . به این ترتیب سایه روشنها … و حجمها شکل میگیرند .
شیوه های دیگری چون شیوه خراش ، شیار اندازی و شیوه سفید کردن
در نقاشی با مدادرنگی را میتوان نام برد که کمتر استفاده میشود .
با بهره گیری از نوک و پهنای مداد و با کم و زیاد کردن فشار دست و محو کردن با دست یا محو کن و دستمال به حالتهای مختلفی در نقاشی با مداد رنگی دست مییابیم .
نمایشگاه هنر ایران: با تلفیق تکنیکها و روشهای انجام مدادرنگی و همچنین شیوههای دیگر میتوان به تنوع زیادی در کاربرد مداد رنگی دست یافت.
سایه زدن به وسیله خط خطیهای نامنظم و یا کلافی شکل و یا استفاده از نقاط و دایرههای رنگی و یا هاشورهای کوتاه و کاربرد روشهای متنوع سایه زنی در جهتهای مختلف با استفاده از وسایل دیگر نظیر پاستل و یا آبرنگ و گواش، نتایج بهتری را به دست میدهد.
در کاربرد روشهای مختلف، این نکته مهم است که برای دست یابی به یک کار منسجم و خوب باید مرتب تمرین نمود.
1-در استفاده از سایه زنی چند طرفه برای سایههای زمینه باید دقت کرد که فضای منفی زمینه، چطور بر روی موضوع اصلی تاکید کرده است.
2-گاهی پرداخت قسمتهایی از کار و ساده گذاشتن قسمتهای فرعی باعث تمرکز بر روی موضوع خواهد شد.