آشنایی با 10 تابلوی نقاشی پیکاسو
پابلو پیکاسو، نامی بزرگ و مشهور در عرصه هنر جهان است. کمتر کسی را میتوان یافت که با این نقاش برجسته و تأثیرگذار آشنایی نداشته باشد. پیکاسو با آثار بدیع و نوآورانه خود، تحولی عظیم در دنیای هنر ایجاد کرد. شهرت جهانی این هنرمند، وی را به یکی از ثروتمندترین هنرمندان تاریخ تبدیل کرد. آثار هنری این نابغه اسپانیایی از ارزشمندترین داراییهای هنری جهان محسوب میشوند. به طوری که یکی از نقاشیهای او به قیمتی نجومی ۱۰۶ و نیم میلیون دلار در حراجی نیویورک به فروش رسید.
اگر از علاقمندان هنر و نقاشی های پیکاسو یا سایر هنرمندان هستید؛ شما میتوانید از طریق جریان که یک پلتفرم خرید و فروش آنلاین آثار هنری برای تمامی هنرمندان است؛ به مطالعه مقالات مربوط به هنرمندان بپردزاید و با آثار آنها آشنا شوید. هم چنین به راحتی آثار و محصولات مدنظرتان را در پلتفرم جریان با افراد بیشماری به اشتراک بگذارید یا بدون هیچ دردسری آثار هنری مدنظرتان را تهیه نمایید.
تاریخچه پیکاسوی بزرگ
پابلو روییس ای پیکاسو در ۲۵ اکتبر ۱۸۸۱ در اسپانیا دیده به جهان گشود. این هنرمند نامدار که اغلب با نام پابلو پیکاسو شناخته میشود، یکی از برترین هنرمندان در قرن بیستم بود. استعداد ذاتی او در نقاشی از کودکی شکوفا شد و آموزشهای اولیه هنر را زیر نظر پدر هنرمندش فرا گرفت. در سنین نوجوانی، پا به دنیای آکادمیک هنر گذاشت و پس از مدتی کوتاه، در ۱۹ سالگی این مسیر را رها کرد و به پاریس، که در آن زمان پایتخت هنر جهان بود، سفر کرد.
پیکاسو، به عنوان یک نوآفرین در دنیای هنر، همواره به دنبال نوآوری و خلق سبکهای جدید بود. پس از فوت دوست صمیمیاش، غرق در اندوهی عمیق شد که در آثارش با غلبه رنگ آبی نمایان شد. این دوره از زندگی هنری او، به “دوره آبی” معروف است. پس از این دوره، طیف رنگهای گرمتر همچون صورتی و نارنجی، جایگزین رنگ آبی در تابلوهایش شدند. اما بزرگترین تحول در سبک هنری پیکاسو، با خلق سبک کوبیسم همراه بود. او به همراه پیکرتراش هنرمند فرانسوی، این سبک نوآورانه را پایهگذاری کرد که در آن، اشکال هندسی جایگزین واقعگرایی سنتی شدند.
پیکاسو بیشتر زندگی خود را در فرانسه گذراند و در طول زندگی هنریاش، بیش از پنجاه هزار اثر هنری خلق کرد. این هنرمند تا آخرین روزهای زندگیاش، در سن نود و یک سالگی، همچنان به خلق آثار هنری ادامه داد. از جمله مشهورترین آثار و نقاشی های پیکاسو میتوان به دوشیزگان آوینیون و گرنیکا اشاره کرد.
تابلو زن گریان
یکی از مشهورترین نقاشی های پیکاسو، نقاشی زیبای زن گریان میباشد که در سال ۱۹۳۷ کشیده شده است. این اثر هنری، الهام گرفته شده از چهره معشوقه مشهور پیکاسو یعنی دورا مار میباشد. با استفاده از سبک کوبیسم، پیکاسو در این نقاشی، به شکلی هنرمندانه، احساسات پیچیدهای از اندوه، اضطراب و وحشت را به تصویر کشیده است.
نقاشی رویا
در سال ۱۹۳۲، پابلو پیکاسو که تبدیل به نقاشی چیرهدست و معروف شده بود، اثری حسی و پرشور را خلق کرد که به نقاشی رویا شهرت یافت. الهامبخش این شاهکار هنری، معشوق جوان و زیبای پیکاسو، ماری ترز والتر بود. در این تابلو، پیکاسو با استفاده از تضاد رنگهای شدید و تصاویری نمادین، دنیای درونی پر از عشق و شهوت خود را به تصویر کشیده است. یکی از جزییات قابل توجه در این نقاشی، وجود یک آلت مردانه بر روی چهره زن است که به تعبیر بسیاری از منتقدان، بیانگر امیال و احساسات پنهان هنرمند میباشد. این اثر هنری ارزشمند، پس از آسیبدیدگی و مرمت، در سال ۲۰۱۳ با قیمت ۱۵۵ میلیون دلار به عنوان یکی از بهترین نقاشی های پیکاسو به فروش رسید.
نقاشی دورامار و گربه
در سال ۱۹۴۱ پیکاسو اثری ماندگار را خلق کرد که به دورا مار و گربه شهرت یافت. این شاهکار هنری، الهام گرفته از رابطه عمیق و پرشور پیکاسو با معشوقهاش، دورا مار، است. با استفاده از تکنیکهای کوبیسم، پیکاسو در این اثر، چهرهای تحریف شده و پر از احساس را به تصویر کشیده است. جابهجایی غیرعادی اجزای صورت مثل چشم، گوش، بینی، دهان و استفاده از رنگهای جسورانه، این نقاشی را به یکی از برجستهترین آثار سبک کوبیسم در میان نقاشی های پیکاسو مبدل کرده است.
دختر در برابر آینه
پیکاسو در سال ۱۹۳۲، اثری درخشان و تأملبرانگیز را با عنوان “دختر روبروی آینه” خلق کرد که الهامبخش آن، معشوقهاش، ماری ترز والتر بوده است. در این تابلو، هنرمند با به کارگیری تکنیکهای کوبیسم، چهرهای دوگانه و متضاد را به تصویر کشیده است که نیمهای روشن و امیدوارانه و نیمهای تاریک و مبهم دارد. این تضاد رنگی و بصری، نمادی از دگرگونی درونی و پیچیدگیهای شخصیتی ماری است. برخی معتقدند که نیمه روشن، نمایانگر دوران خوشی و عشق او به پیکاسو است و نیمه تاریک، بازتابی از افکار پیچیده و ناشناخته اوست. اما این تنها یکی از تفسیرهای متعدد این اثر هنری است. هر بینندهای میتواند با توجه به تجربیات و دیدگاه شخصی خود، معانی و مفاهیم متفاوتی را در این نقاشی کشف کند.
نقاشی برهنه، برگهای سبز و نیم تنه
نقاشی برهنه برگهای سبز و نیم تنه پیکاسو در سال ۱۹۳۲، هنگامی که ماریترز والتر معشوقه وی بود، خلق شد. هیچ تعبیری از این اثر هنری، مفهوم قانعکنندهای ارائه نمیدهد و تاکنون کسی موفق نشده است معنای پنهان این تابلو را کشف کند. نقاشی برهنه برگهای سبز و نیم تنه در سال ۲۰۱۰ با قیمتی معادل ۱۰۶.۵ میلیون یورو به فروش رفت. در میان نقاشی های پیکاسو این اثر از آثار گرانقیمت وی محسوب میشود.
نقاشی گیتاریست پیر
تابلوی گیتاریست پیر مربوط به دوره آبی نقاشی های پیکاسو و سالهای ۱۹۰۳ یا ۱۹۰۴ است. این اثر هنری ناشی از اندوه عمیق پیکاسو پس از خودکشی تراژیک دوست نزدیکش کاساگماس به دلیل فقر مفرط است و تصویر مردی سالخورده را با گیتاری در دست و حالتی اندوهگین به تصویر میکشد. یکی از رازهای پنهان این تابلو که با استفاده از دوربینهای مادون قرمز در سال ۱۹۹۸ کشف شد، تصویر زنی مبهم در پس زمینه است.
نقاشی، نقاش و مدل او
یکی از شاخصترین آثار نقاشی های پیکاسو در سبک کوبیسم، تصویر هنرمند و مدل اوست که در سال ۱۹۲۷ توسط این هنرمند نامدار کشیده شد. در این اثر، مدل زنی عریان در سمت چپ تابلو و یک تخته U شکل در بخش راست آن به چشم میخورد.
نقاشی سه نوازنده
یکی از شناختهشدهترین نقاشی های پیکاسو تابلوی سه نوازنده است که در سال ۱۹۲۱ به تصویر کشیده شد. این اثر هنری در دوره کوبیسم مصنوعی، یعنی دومین مرحله از این سبک هنری کشیده شده است. پیکاسو در این دوره، از رنگهای متنوعی در آثار خود استفاده میکرده است. نکته قابل توجه در مورد این تابلو، ماهیت دوگانه آن است؛ به عبارت دیگر، این اثر هنری در اصل یک نقاشی نبوده و از دو نقاشی مجزا تشکیل شده است.
مردی با پیپ
پیکاسو این بوم نقاشی عظیم را با ابعاد ۱۳۰ در ۹۰ سانتیمتر در سال ۱۹۱۵، سالی که در آن فرانسه، سراسر غم و اندوه بود، به اتمام رساند. در این سالها سایه سنگین جنگ جهانی اول بر فرانسه سنگینی میکرد؛ با این حال، تابلوی مردی با پیپ از طنزی ظریف برخوردار است و احساسی آرام و خونسرد را به بیننده منتقل میکند. استفاده از سبک نقطهچینی (پوینتیلیسم) و تکنیک سنگ مرمر نشانگر بازگشت پیکاسو به دنیای رنگها و علاقهی او به نوآوری در هنر دکوراسیون داخلی است. این تابلو با توجه به ابعادش، از بزرگترین نقاشی های پیکاسو است.
آکروبات
نقاشی آکروبات (The Acrobat) به شیوهای سوررئالیستی، چابکی و انعطافپذیری بدن یک آکروبات را به تصویر میکشد. پیکاسو در این اثر هنری، فرم بدن آکروبات را با وجود آزادی حرکت، در یک قالب مکعبی محصور کرده است. رنگها نیز در این تابلو، بدن آکروبات را اسیر کرده و حرکت او را مهار میکنند. به نظر میرسد بدن آکروبات در میان یک زمینه سفید و سپس در پسزمینهای سیاه و ساکن، به دام افتاده است. این نقاشی، تضاد میان حرکت و سکون را به نمایش میگذارد. اگر چه به نظر میرسد فیگور آکروبات متعلق به یک مرد باشد، اما با توجه به آثار متعدد این دوره که فرم بدن زنانه را به شکلی تغییر شکل یافته نشان میدهند، نمیتوان در این مورد قاطعانه اظهار نظر کرد. این اثر در میان نقاشی های پیکاسو سبک و حالتی خاص و منحصر به فرد دارد.
کلام پایانی
نقاشی های پیکاسو از مشهورترین و ارزشمندترین تابلوهای جهان هستند. این آثار هنری، مخاطبان خاص خود را در سراسر دنیا دارند. بسیاری از هنرمندان و افراد در جوامع مختلف شیفته زیباییها و عمق هنری آثار این هنرمند بزرگ هستند. نقاشی های پیکاسو سالیان زیادی است که در گالریها و موزههای دولتی و خصوصی کشورهای مختلف به نمایش گذاشته شده و همیشه مشتاقان خاص خود را داشتهاند. چنانچه از علاقهمندان و طرفداران نقاشی و هنر هستید، میتوانید آثار هنری متنوعی از هنرمندان بزرگ و بینالمللی را در سایت جریان گالری را مشاهده نموده و این آثار ارزشمند را به صورت آنلاین خریداری نمایید.