نمایشگاه هنر ایران: عکاسی خبری فتوژورنالیسم (Photojournalisme) سبکی پرطرفدار از عکاسی
عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم (به فرانسوی: photojournalisme) به عکسهایی گفته میشود که پیام و هدف اصلی آنها خبررسانی است و آنگونه که کارشناسان رسانه آن را تعریف میکنند؛ عکاسان خبری، همان نویسندگان مقاله و مخبران خبر به وسیلهٔ تصویر یا همان عکس هستند.
عکاسی فتوژورنالیسم اغلب برای به تصویر کشیدن اتفاقات اجتماعی نظیر؛ حوادث، نا آرامیها، حضور و نشست شخصیتهای سیاسی، معضلات اجتماعی و… میباشد.
تعاریف رایجی دربارهٔ عکاسی خبری فتوژورنالیسم وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آنها میپردازیم:
هنری است که برای قصهگویی عکاسانه به کار گرفته میشود تا زندگی را مستند کند.
پدیدهای جهانی است و به همه مربوط است و از محدودیتهای زبانی و فرهنگی عبور میکند.
فتوژورنالیسم ما را به عکسهایی ارجاع میدهد که یک داستان را بیان میکند؛ مثل عکسهایی که در رسانههای خبری میبینیم یا مجلات، گاهنامهها یا هفتهنامهها.
نمایشگاه هنر ایران: این عکسها میتواند دربر گیرندهٔ عکاسی مستند، عکاسی تبلیغاتی، عکاسی در صحنه، عکاسی ورزشی، زندگی جاری، علایق انسانی و به تصویر کشیدن شیوه معاصر و رایج زندگی باشد. اما نکتهٔ مهم در این بخش این است که در فتوژورنالیسم روایت عکس مقدم بر قضاوت است، یعنی باید عکس، دیگران را به قضاوت بکشد، پس لازم است به عکاسان خبری گفته شود: سعی نکنید قضاوت خود را به عکس القا کنید.
نمایشگاه هنر ایران: در فتوژورنالیسم، عنوان یا مضمون مقدم بر عکس است و باید به مخاطبان و بینندگان و کسانی که داوری میکنند کمک کند تا خودشان داستان یا ماجرا را کشف کنند.
ژورنالیسمی است که داستانی را از طریق تصاویر بیان میکند. میتوان اینطور برداشت کرد که در ذهن غربیها، فتوژورنالیسم تکفریم نیست؛ به همین دلیل است که همیشه یک فیشر یا گزارش تصویری جداگانه دارند و یک تکفریم؛ که تکفریم در واقع اوج گزارش تصویری است.
تعریف آخری که از فتوژورنالیسم میتوان عنوان کرد این است که گفته شود:
شکلی ویژه از ژورنالیسم است که تصاویری را خلق میکند تا داستانی خبری را بازگو کند؛ هرچند معمولاً اینطور فهم میکنند که اصل بر تکفریم است، در حالی که اینطور نیست. در حالت عامتر هم به مطالب بسیار مهم و جدی که عکاسی شدهاست گفته میشود.