نمایشگاه هنر ایران

آشنایی مختصر با هنر دیدنی لینوکات linocut

نمایشگاه هنر ایران: آشنایی مختصر با هنر دیدنی لینوکات linocut

ممکن است برایتان این سوال پیش آمده باشد که هنر لینوکات linocut چیست و چگونه انجام می‌شود؟

لینوکات یک تکنیک چاپ از زیر شاخه برش چوب است که یک شیت لینولیوم یا مشمع فرشی (که گاهی اوقات روی یک بلوک چوبی سوار شده است) به عنوان یک سطح برجسته یا ریلیف استفاده می شود.

طرح مورد نظر روی سطح لینولیوم با یک چاقوی تیز V شکل برش ی خورد. نواحی برجسته صفحه نمایانگر تصویر (به صورت برعکس) هستند. ورق لینولیوم با یک غلطک جوهری می شود. و سپس به روی کاغذ یا پارچه پرس می شود.

اگرچه لینولیوم بیشتر برای پوشش کف استفاده می شد تکنیک چاپ لینوکات توسط هنرمندی آلمانی بین 1905 و 1913 برای چاپ کاغذ دیواری به کار می رفت.

تکنیک
نمایشگاه هنر ایران: به علت تراشیده شدن لینولیوم و دندانه ای نبودن سطح آن این ورق ها پارگی ندارند. و این خاصیت این چاپ را برای رسیدن به بعضی از جلوه های زیبای هنری مناسب تر می سازد. گرچه چاپ نهایی این تکنیک آن عمق و زاویه دید تکنیک های نقش چوبی یا حکاکی را ندارد. سطح لینو معمولاً بریده بریده است و برش آن روی چوب مخصوصاً وقتی حرارت می بیند راحت تر است. به مرور زمان فشار وارده در طول فرایند چاپ (پرس چاپ) پلیت را غر می کند. و این مشکل تردی و زودشکنی صفحه این چاپ را برای کار و تیراژ بزرگ نامناسب می کند.

لینوکات ها را همچنین می توان با کاربرددقیق از هنر در سطح لینو به دست آورد. این کار مشابه قلم زنی اما کمی با ظرافت بیشتر است.

لینوکات های رنگی می توانند با استفاده از یک بلوک جداگانه برای هر رنگ (مشابه نقش چوب) ساخته شوند. البته از یک بلوک هم می توان استفاده کرد اما بعد از هر رنگ باید بلوک به دقت تمیز شود. پابلو پیکاسو نقاش اسپانیایی از این تکنیک برای خلق برخی از آثار استفاده می کرد.

به دلیل طرز کار نسبتاً راحت این تکنیک، از لینوکات به طور گسترده در مدارس برای آشنا کردن دانش آموزان هنری با ساخت چاپ استفاده می شود.

 

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا آشنایی مختصر با هنر دیدنی لینوکات linocut را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

+ 64 = 70