نمایشگاه هنر ایران

اصطلاح انباشت فوکوس در هنر عکاسی و تجهیزات مورد نیاز آن

نمایشگاه هنر ایران: اصطلاح انباشت فوکوس در هنر عکاسی و تجهیزات مورد نیاز آن

انباشت فوکوس تکنیکی برای افزایش عمق میدان در یک عکس است و به کمک پردازش و ویرایش عکس به دست می‌آید. بهترین نتیجه در انباشت فوکوس وقتی به دست می‌آید که لنزهای بلند داشته باشید یعنی لنزهای ماکرو. درباره این مفهوم و ابزارهای مورد نیاز در ادامه مطلب توضیحات بیشتری داده‌ایم، با ما همراه شوید.

انباشت فوکوس دقیقا به چه معناست؟
یک تعریف ساده این است که چندین عکس از یک سوژه بگیرید و برای یک هر نقطه فوکوس مجزایی در نظر بگیرید؛ سپس با کمک نرم‌افزاری مانند فوتوشاپ این عکس‌ها را با یکدیگر تراز کنید و یک عکس نهایی و با فوکوس کامل به دست آورید.

نمایشگاه هنر ایران: انباشت فوکوس تکنیک ساده است که هر کسی می‌تواند برای عکس‌هایش به کار ببرد. برای انباشت فوکوس به چه تجهیزاتی نیاز دارید؟

1. یک سه پایه خیلی خیلی خیلی ثابت

مثلا یک سه پایه Manfrotto 055XPROB و سری Manfrotto 410 می‌تواند یک انتخاب عالی باشد.

2. یک لنز ماکرو
احتمالا برای به دست آوردن ترکیب بندی مطلوب، لازم باشد به سوژه بسیار نزدیک شوید. این یعنی حتی اگر از f/8 هم استفاده کنید عمق میدان کمی خواهید داشت. این که چه لنزی موزد استفاده قرار می‌دهید به نوع دوربین و سلیقه شما بستگی دارد. برای دوربین‌های کانن Canon EF 50mm f/2.5 compact macro می‌تواند یک گزینه خوب باشد. برای سایر دوربین‌های می‌توانید از مدل‌های مشابه استفاده کنید.
هر لنزی که استفاده می‌کنید یادتان باشد که باید قابلیت فوکوس دستی را داشته باشد.

3. صبوری و صبوری و صبوری

نمایشگاه هنر ایران: صبر سومین گزینه‌ای است که به آن نیاز دارید. برای به دست آوردن ترکیب‌بندی، نور، زاویه، فوکوس و تصویر مورد نظر لازم است زمانی را صرف کنید. نباید زود خسته شوید یا انتظار داشته باشید با یک عکس نتیجه مطلوب به دست آید.
حالا چطور باید عکسی با انباشت فوکوس ثبت کنیم؟ برای این منظور باید از سوژه، بدون دست زدن به ترکیب‌بندی تصویر، چندین عکس با نقطه فوکوس‌های متفاوت ثبت کنیم. نمونه‌های زیر را ببینید. در هر عکس، بدون آنکه سوژه یا دوربین جابجا شوند، محل نقطه فوکوس تغییر کرده است.

عمق میدان (DOF) یا عمق میدان وضوح، مقداری از تصویر شماست که در فوکوس قرار دارد. یعنی از میدان دید لنز تا این عمق تصاویر بصورت کاملا واضح ثبت می‌شوند. عمق میدان زیاد یعنی بیشتر تصویر شما در منطقه فوکوس قرار دارد بدون توجه به این که سوژه در نزدیکی دوربین واقع شده و یا در فاصله دورتری نسبت به آن قرار دارد.

سه فاکتور اساسی وجود دارند که بر عمق میدان که می‌تواند به تولید بوکه منتهی شود، اثر می‌گذارند:
1. فاصله کانونی:
به خصوص در لنزهای ماکرو، هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد توانایی زوم کردن لنز بیشتر است. هرچه طول لنز بیشتر باشد عمق میدان کمتری می‌توانید به دست آورید.
2. فاصله از سوژه:
هرچه به سوژه نزدیکتر باشید، عمق میدان کمتری خواهید داشت و این مورد نیز در مورد لنزهای ماکرو به خوبی صادق است.
3. تنظیمات دریچه دیافراگم:
هرچه دریچه دریافراگم را بازتر کنید (عدد کوچکتری انتخاب کنید)، عمق میدان کمتری خواهید داشت.

از این جا به بعد باید عکس‌ها را به فوتوشاپ انتقال داده و برای مرحله بعد آماده شوید:
الف. یک فایل با تمام لایه‌های عکس‌های ثبت شده به وجود بیاورید. دقت کنید که عکس‌ها باید به ترتیب باشند و نباید ترتیب فوکوس آن‌ها جابجا شود.
ب. همه لایه‌ها را انتخاب کنید و سپس به Edit > Auto align layers بروید.
پ. پس از آنکه لایه‌ها تراز (Align) شدند به Edit>Auto blend layers بروید تا لایه‌ها با هم مخلوط شوند.
ت. به نرم‌افزار زمان دهید تا عکس‌ها را با هم مخلوط کرده و تصویر نهایی را به دست دهد.

 

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا اصطلاح انباشت فوکوس در هنر عکاسی و تجهیزات مورد نیاز آن را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 39 = 47