نمایشگاه هنر ایران

تعریف پیکسل سوخته و عوامل بوجود آورنده آن

نمایشگاه هنر ایران: تعریف پیکسل سوخته و عوامل بوجود آورنده آن

یک از سوالات رایجی که از ما بسیار پرسیده می‌شود و ممکن است برای اکثر دارندگان دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری پیش بیاید؛ به موضوع “پیکسل سوخته” مربوط می‌شود.

پیکسل‌های سوخته ممکن است در عکس‌ها و یا روی صفحه نمایش (LCD) دوربین عکاسی شما ظاهر شوند.

از آنجایی که شاید خیلی از افراد ندانند که پیکسل سوخته چیست؟ چطور تشخیص دهند که دوربین آن‌ها پیکسل سوخته دارد؟ چه عواملی باعث به وجود آمدن آن‌ها می‌شوند؟ و آیا می‌توان پیکسل سوخته را رفع کرد؟ و اگر می‌شود چگونه؟ ما تصمیم گرفته ایم که یک مقاله مختصر و مفید برای پاسخگویی به تمام سوالات شما بنویسیم.

“پیکسل سوخته” چیست؟
“پیکسل سوخته”، پیکسلی است که به طور دائمی آسیب دیده است و هیچ گونه اطلاعات و برقی از سوی دوربین دریافت نمی‌کند، که غالبا به صورت نقطه‌های سیاه روی صفحه نمایش دوربین دیده می‌شود. گاهی اوقات پیکسل‌های سوخته به شکل نقاط سیاه نیستند، بلکه نسبت به پیکسل‌های مجاور خود، رنگ‌های متفاوتی دارند و یا کمی تیره‌تر از پیکسل‌های مجاور هستند.
پیکسل‌های سوخته در صفحه نمایش دوربین‌های دیجیتال و سنسورها به ندرت دیده می‌شوند. معمولا تولید کنندگان دوربین، در طول فرایند تضمین کیفیت (QA) خود، حواسشان به پیکسل‌های سوخته هست. پیکسل‌های سوخته ممکن است بر روی صفحه نمایش و سنسورهای دوربین‌های DSLR با گذشت زمان ظاهر شوند، که این موردی طبیعی است.

چگونه می‌توان وجود پیکسل سوخته در دوربین را تشخیص داد؟
نمایشگاه هنر ایران: پیکسل‌های سوخته را می‌توان به آسانی روی صفحه نمایش دوربین تشخیص داد. نمایش زنده (Live View) را روشن کنید و دوربین خود را به سمت یک فضای روشن مانند آسمان بگیرید. پیکسل‌های سوخته همیشه به صورت نقاط یکسان و یکنواخت دیده می‌شوند حتی اگر شما دوربین را تکان دهید.

پیدا کردن پیکسل‌های سوخته در سنسور دوربین سخت‌تر است. چند عکس با رنگ‌ها و مدل‌های مختلف بگیرید، سپس تصاویر را در سایز کامل (فول سایز با نمایش 100%)، با دقت نگاه کنید. اگر شما در ناحیه‌ای از عکس، پیکسلی را مشاهده کردید که هر بار تغییر رنگ می‌دهد یا نسبت به پیکسل‌های اطرافش تیره‌تر است؛ به احتمال زیاد این پیکسل، یک پیکسل سوخته است.

چه عواملی باعث به وجود آمدن پیکسل سوختگی می‌شود؟

رقص نور لیزری:
عکاسان و فیلمبردارانی که در مجالس عروسی تصویربرداری می‌کنند باید مراقب باشند که دوربین شان در معرض تابش اشعه لیزر قرار نگیرد؛ زیرا تابش این اشعه‌ها باعث به وجود آمدن پیکسل‌های سوخته می‌شود. همچنین اگر شما یک دوربین عکاسی دارید و آن را در مراسم عروسی عزیزان و نزدیکانتان همراه خود می‌برید که عکاسی کنید؛ یادتان باشد که مواظب اشعه‌های لیزر باشید!

تابش نور شدید و مستقیم خورشید به لنز دوربین:
فرض کنید که در یک روز زیبای آفتابی بیرون رفته اید. ممکن است شما با دیدن صحنه زیبای خورشید هیجان زده شوید، دوربین عکاسی خود را از کیف تان درآورید، لنز دوربین خود را مستقیما به سمت خورشید بگیرید و از آن عکاسی کنید.

باید به شما بگویم که دفعه بعدی که خواستید از خورشید عکس بگیرد در کارتان خیلی عجله نکنید زیرا اینکار ممکن است باعث به وجود آمدن پیکسل سوختگی در دوربین شما شود!

نمایشگاه هنر ایران: چه زمانی باید به فکر تعمیر پیکسل سوخته در دوربین خود باشیم؟
اگر شما فقط یک یا دو پیکسل سوخته در LCD دوربین خود داشته باشید، در مورد آن‌ها نگران نباشید؛ این تعداد پیکسل سوخته امری عادی است.

بیایید به این موضوع به صورت زیر نگاه کنیم:
صفحه نمایش 3 اینچی رایج دوربین‌های نیکون دارای 920،000 پیکسل است. یک پیکسل سوخته به معنای یک ده هزارم خطا است؛ و این یعنی 99٫99 درصد از پیکسل‌ها سالم هستند. حتی اگر شما بیش از 2 یا 3 پیکسل سوخته روی LCD دوربین خود داشته باشید و آن‌ها نزدیک به یکدیگر قرار گرفته باشند؛ باز هم جای نگرانی نیست. این تعداد پیکسل‌های سوخته هرگز روی عکس‌های شما تاثیر بدی نمی گذارند و خودشان را نشان نمی‌دهند؛ مگر آنکه تعداد آن‌ها زیاد باشد. در این هنگام است که باید به فکر اصلاح پیکسل‌های سوخته در دوربین خود باشید.

اگر دوربین شما پیکسل سوخته داشته باشد؛ باید چکار کنید؟
پیکسل سوخته یک سوء عملکرد در دوربین عکاسی است؛ که متاسفانه در اکثر موارد، شما نمی‌توانید خودتان آن‌ها را تعمیر کنید. پیکسل‌های سوخته اکثرا دائمی است و با گذشت زمان از بین نمی روند. به علاوه، پیکسل‌های سوخته موجود در عکس‌ها را نمی‌توان با استفاده از نرم افزار فوتوشاپ اصلاح کرد و باید به فکر اصلاح دائمی آن باشید.

 

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا تعریف پیکسل سوخته و عوامل بوجود آورنده آن را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 84 = 85