نمایشگاه هنر ایران

تکنولوژی رمزینه بارکد QR Code و کاربرد های آن

نمایشگاه هنر ایران: تکنولوژی رمزینه بارکد QR Code و کاربرد های آن

شاید تابحال از خود پرسیده باشید که بارکد رمزینه QR Code چیست و چه کاربردی دارد؟!
حتما روی کالاهایی که خریداری می‌کنید، متوجه بارکد یا به بیان واژهٔ فارسی آن رمزینه شده‌اید. امروزه نسل جدیدتر این بارکدها در زندگی روزمره ما کاربرد بسیار وسیعی پیدا کرده است.

این رمزینه‌ها برای اولین بار در حدود سال 1365 در یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای آمریکا جهت چک کردن موجودی انبار به کار گرفته شد ولی امروزه علاوه بر این نوع بارکدها، باتوجه به نوع استفاده از آن‌ها حتی شاهد به کارگیری بارکدهای دو بعدی و سه بعدی هم هستیم، بارکدهایی که به سادگی دنیایی از اطلاعات را بر روی رایانه و یا گوشی همراه شما منتقل می‌کنند.
به هر نوع نمایش تصویری اطلاعات کد شده بر روی یک سطح فیزیکی، بارکد یا رمزینه گفته می‌شود که این اطلاعات را می‌شود توسط یک ابزار بازخونی کرد. بارکدهای اولیه اطلاعات مورد نظر رو به صورت یک دسته از خطوط ذخیره می‌کردند که این نوع بارکدها رایج‌ترین نوع آن‌هاست و از حدود سال 75 هم در کشور ما، استفادهٔ از آن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای باب شد و حتما روی کالاهای مختلفی که خریداری می‌کنید این نوع از بارکدها را دیده‌اید.

تکنولوژی رمزینه بارکد QR Code در گالری و نمایشگاه
گالری لیلیت اولین گالری و نگارخانه ایرانی است که در آن از رمزینه‌ها به صورت هوشمند بهره گرفته شده است و با اسکن رمزینه‌ها به صفحات معرفی هنرمندان و صفحات نمایشگاه‌های هنری برگزار شده هدایت می‌شود.

نمایشگاه هنر ایران: QR رمزینه دو بعدی
پیش از این قواعد رمزگذاری بارکدها فقط اجازهٔ نمایش و ذخیره سازی اعداد را می‌دادند ولی امروزه به کمک نشانه گذاری‌های جدید و استفاده از رمز گذاری ماتریسی می‌شود مجموعهٔ حروف الفبا یعنی متن و حتی بیشتر از آن را در یک رمزینه جا داد. به این نوع از رمزینه‌ها QR بارکد گفته می‌شود. بارکُد QR دربردارندهٔ چیدمانی از چهارگوش‌های سیاه بر روی زمینهٔ سپید است. رمزینه اولین بار برای استفادهٔ صنعتی در یکی از کارخانه‌های اتومبیل سازی ژاپنی طراحی و تولید شد ولی به تدریج در سطح گسترده‌تری در جهان به کارگرفته شد.

کاربردهای QR چیست؟
استفادهٔ راحت و توانایی ذخیرهٔ حجم زیادی از اطلاعات باعث شد تا این رمزینه به طور چشمگیری در زمینه‌های مختلف رواج پیدا کند که امروز به برخی از کاربردهای رمزینه می‌پردازیم، با استفاده از QR اطلاعات در یک چشم بهم زدن در صفحه گوشی شماست، شما با داشتن یک گوشی هوشمند یا حتی غیر هوشمند و ریختن نرم افزار بارکد خوان روی تلفن همراه‌تان، می‌توانید به راحتی اطلاعات رمز شده روی تلفن همراه خود ببینید. برای استفاده از این نرم افزار، فقط کافی است که دوربین موبایل خودتان را برای چند ثانیه روی این بارکدها نگه دارید تا نرم افزار، اطلاعات آن بارکد را برای شما، آشکار کند. تصور کنید که دارید یک کاتالوگ از یک شرکت تولید کنندهٔ لوازم خانگی را ورق می‌زنید که یک وسیله توجه شما رو به خودش جلب می‌کند، شما به راحتی می‌توانید با گرفتن دوربین موبایل خودتان روی بارکد در صفحهٔ مورد نظر، اطلاعات مربوط به آن کالا را روی گوشی خودتان مشاهده کنید و یا حتی به صفحهٔ همان محصول در اینترنت دسترسی پیدا کنید و بلافاصله آن کالا را خریداری کنید.

یکی از کاربردهای مفید این رمزینه‌ها، استفاده در کارت ویزیت‌ها می‌باشد، یعنی از این به بعد اگر روی کارت ویزیت همه، این کدها باشد، وارد کردن شماره تلفن ثبت شده روی آن کارت یا حتی ذخیره‌اش در دفتر تلفنتان در چند ثانیه انجام می‌شود، حتی می‌شود گفت که حجم اطلاعاتی که شما با یک کارت کاغذی 9 سانتی متری حاوی رمزینه، به مشتریتان انتقال می‌دهید، می‌تواند خیلی بیشتر از یک کارت فاقد آن باشد. یکی دیگر از کاربردهای بارکدهای QR در موزه‌ها و مکان‌های توریستی هست که می‌شود به سادگی اطلاعات مربوط به آن مکان خاص و یا لینک‌های اینترنتی مربوط به آن را روی این بارکدها ذخیره سازی کرد و بازدید کننده‌ها، با استفاده از گوشی‌های خودشان می‌توانند این اطلاعات را روی تلفن همراه خود مشاهده کنند. حتی می‌توانید بارکدهای روی بعضی داروها و مواد بهداشتی که به آنها شبنم هم گفته می‌شود را با این نرم افزارها بخوانید و از صحت تاریخ و سلامت دارو اطمینان حاصل کنید.

 

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا تکنولوژی رمزینه بارکد QR Code و کاربرد های آن را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

77 + = 85