نمایشگاه هنر ایران

آشنایی با هنر گرافیکی تصویر سازی

نمایشگاه هنر ایران: آشنایی با هنر گرافیکی تصویر سازی

تصویر سازی به معنای بیان مفاهیم با استفاده از تصاویری ست که نویسنده با کمک آنها قصد انتقال متن یا پیامی را دارد. تصویر سازی به عبارت ساده تر شاخه ای از رشته ی گرافیک است که در آن تصویرگر با استفاده از تصویر، اقدام به روایتگری یا داستان پردازی می کند.

تصویر سازی بسیار متنوع است و می تواند از تصاویر بسیار واقع گرایانه و پیچیده تا تصاویر ساده و بچگانه را در بر بگیرد. از این هنر می توان در حوزه های متنوعی مانند تبلیغات، جلد کتاب ها، انیمیشن ها، نشریات و موارد بسیار زیاد دیگری استفاده نمود. ابزارهایی که تصویرگران مختلف برای خلق آثار خود از آنها استفاده می کنند، بسیار متنوع هستند. امروزه از ابزارهای دیجیتال برای تصویر سازی استفاده می شود که برای اکثر هنرمندان نیز قابل دسترسی هستند. اگرچه پایه و اساس تمام تصویر سازی ها، ایجاد تصویر است اما روش ارائه آنها بسیار متفاوت است.

انواع تصویر سازی
1- تصویر سازی با مداد Pencil Illustrations

تصویر سازی با مداد نوع کلاسیک سبک تصویر سازی است که بسیاری از مردم دوست دارند تصویر سازی را با آن شروع کنند. در این روش، تصاویر با مداد روی کاغذ ترسیم می شوند و سایه هایی نرم و خطوطی دقیق و واضح ایجاد می گردد. مدادهایی که برای تصویر سازی مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار متنوع و مختلف هستند. تصویر سازی با مداد در کلاس های هنری آموزش داده می شود. از این روش معمولاً برای تمرین و گاهی در کتاب ها استفاده می شوند. تصویر سازی با مداد می تواند با استفاده از مداد معمولی یا مداد رنگی انجام شود. این روش تصویر سازی در بسیاری از کتاب ها به ویژه کتاب های درسی، بسیار رایج است.

نمایشگاه هنر ایران: در این روش ابتدا طرح روی کاغذ یا مقوا منتقل می شود و سپس قسمت های تیره ی طرح، سایه زده می شود. تصویرگر از ابزارهای رایجی مانند مداد و کاغذ برای خلق تصاویر استفاده می کند و همین امر آن را به یکی از ارزان ترین روش های تصویر سازی تبدیل نموده است. بنابراین اگر به تصویر سازی علاقمند هستید، توصیه می کنیم که کار خود را با مداد آغاز کنید.

2- تصویر سازی با خودکار/روان نویس Pen Illustrations

در این نوع تصویر سازی، به جای مداد از قلم استفاده می شود. در این روش نمی توان خطاها را به راحتی اصلاح کرد بنابراین تا جای ممکن باید از اشتباهات جلوگیری نمود. خطاهای مکرر موجب می شود که به طور ناخواسته یکپارچگی کار هنری شما به خطر بیفتد. بسیاری از هنرمندان در واقع از تصویر سازی با مداد شروع می کنند و سپس به سراغ تصویر سازی با قلم می روند.

قلم های مختلفی برای تصویر سازی موجود هستند که شما می توانید بسته به سلیقه ی خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. برای رنگ آمیزی کار، از مرکب های رنگارنگ استفاده می شود و برای ایجاد سایه روشن ها، از آب استفاده می گردد (توجه داشته باشید که آب را قبل از خشک شدن مرکب اضافه کنید چون در غیر اینصورت لکه ایجاد می شود). قلم های تصویر سازی با کیفیت، معمولا قیمت بسیار بالایی دارند اما این بدان معنی نیست که ارزش آن را ندارند. داشتن یک مجموعه از قلم های با کیفیت می تواند به هنرمند کمک کند تا تصاویر به یاد ماندنی ایجاد کند و مورد توجه هر کسی قرار بگیرد. این تصاویر را می توان به صورت سیاه و سفید یا رنگی خلق نمود که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند.

3- تصویر سازی با آبرنگ Watercolor

بسیاری از مردم نمی دانند که از آبرنگ هم می توان برای تصویر سازی استفاده کرد. این روش به ویژه در مورد تصویر سازی کتاب بسیار محبوب است. آبرنگ امکان خلق تصاویر جذابی فراهم می کند و به خوبی با انواع دیگر تصاویر ترکیب می شود. در تصویر سازی با آبرنگ، می توان با استفاده از رنگ دانه ها و اضافه کردن کمی آب، سایه هایی با درجه وضوح مختلف ایجاد نمود. نتایج این هنر بسیار زیبا و به یاد ماندنی است و به نظر می رسد با داستانی که روایت می شود، به خوبی سازگار می باشد.

آبرنگ جلوه های بصری منحصر به فردی ایجاد می کند و با تخیل، عمق بالا و لطافت خاصی همراه است. در تصویر سازی با آبرنگ، به راحتی می توان رنگ ها را با هم ترکیب نمود و تصاویر منحصر بفردی ایجاد کرد.

4- لیتوگرافی Lithography

شاید تابحال با واژه ی لیتوگرافی برخورد نکرده باشید اما به احتمال زیاد آن را در جاهای مختلف دیده اید. لیتوگرافی از دو واژه ی یونانی لیتوس (به معنای سنگ) و گرافیا (به معنای نوشتن)، ساخته شده است و در کل به معنی چاپ سنگی است. در گذشته از این روش بعنوان راهی برای ایجاد فیلمنامه های نمایش استفاده می شد. امروزه بسیاری از کتاب ها و مجلاتی که تیراژ بالایی دارند، با استفاده از لیتوگرافی چاپ می شوند.

نمایشگاه هنر ایران: در این روش ابتدا فایل هایی طراحی می شوند. این فایل های طراحی شده ابتدا در لیتوگرافی تبدیل به صفحات فلزی می شوند و سپس این صفحات به چاپخانه ارسال می گردند تا در آنجا بوسیله ی آنها، عملیات چاپ بر روی کاغذ صورت بگیرد.

5- اچینگ (چاپ فلزی) Etchings

اچینگ که به آن حکاکی روی فلز هم گفته می شود، نوعی تصویر سازی ست که بسیاری از مردم در مورد تکنیک آن اطلاعی ندارند. در این روش تصویر سازی، ابتدا یک صفحه‌ فلزی که می تواند از جنس مس، روی یا آهن باشد، با مومی که در برابر اسید مقاوم است پوشانده می‌ شود. سپس تصویرگر با استفاده از سوزن‌ های حکاکی، طرح و خطوط مورد نظر خود را روی صفحه حک می‌ کند. در مرحله ‌ی بعد، این صفحه درون یک وان اسیدی قرار می ‌گیرد. این اسید مناطقی که حکاکی شده است را می‌ خورد و در نهایت خطوطی داخل صفحه ایجاد می ‌شود.

موم باقی مانده از روی صفحه پاک می گردد و بعد از اینکه تمام سطح صفحه با جوهر پوشانده شد، جوهر از روی سطح پاک می شود تا فقط در مناطقی که حکاکی شده است، باقی بماند. این تکنیک به شما این امکان را می دهد که نمونه ای دقیق تر و جسورانه تری از تصویر مشاهده نمایید.

6- تصویر سازی با زغال Charcoal Illustrations

تصویر سازی با زغال، طرفداران بسیار زیادی دارد. استفاده از زغال، نرمی و لطافتی به همراه دارد و می تواند تأثیر بسیار شگفت انگیزی داشته باشد. این روش با تصویر سازی با مداد و قلم بسیار متفاوت است. برای مثال مداد کمی سخت و خشک است اما زغال ماده ای بسیار نرمتر است و به راحتی روی کاغذ پخش نمی شود. بطور کلی مهم ‌ترین تفاوت زغال با مداد این است که خطوط کشیده شده با زغال، همیشه پهن ‌تر، نرم‌ تر و تاریک ‌تر هستند. همین امر موجب می شود که زغال، به یک قطعه هنری جلوه ی لطیف تری ببخشد و به جذابیت آن بیفزاید.

انعطاف‌ پذیری زغال به تصویرگر امکان می دهد تا طیف گستره ‌ای از سایه ‌ها، بافت ‌ها، اشیا و بطور کلی جهان طبیعی را به تصویر بکشد. در این تکنیک هنرمند برای ترکیب کردن زغال های کشیده شده روی کاغد و ایجاد سایه های نرم، از انگشت خود یا دستمال استفاده می کند. زغال ایجاد بافت ها و سایه هایی را که به طرز باورنکردنی واقع گرایانه به نظر می رسند، آسان می کند.

7- تصویر سازی با کلاژ Collage Illustrations

کلاژ شکل جالبی از تصویر سازی است که طرفداران خاص خود را دارد. این سبک از تصویر سازی، کاملا منحصر بفرد و خاص است و به همین دلیل است که علاقمندان ویژه ای دارد. بعبارت ساده تر، کلاژ همان چیزی است که در دوران کودکی با قطعات روزنامه و مجلات تهیه می کردیم. کلاژ در لغت به معنای چسباندن است و در حقیقت تکنیکی ست که در آن برای ساخت اثر هنری جدید، از جمع آوری و ترکیب فرم ها و مواد مختلف استفاده می شود.

نمایشگاه هنر ایران: در این سبک تصویر سازی، هنرمند از انواع مختلف سبک های هنری برای ایجاد یک تصویر منسجم استفاده می کند. این بدان معنی است که ممکن است یک قسمت تصویر با مداد و قسمت دیگر با قلم طراحی شده باشد. کلاژ از تلفیق سبک های مختلف ساخته می شود و این همان چیزی ست که آن را از دیگر انواع تصویر سازی متمایز می کند. علاوه بر این با استفاده از لایه های مختلف کلاژ می توان حالاتی زیبا و سه بعدی ایجاد نمود تا عمیق و اثر تصویر، افزایش پیدا کند.

8- تصویر سازی دیجیتال Digital Illustrations

به لطف پیشرفت های دنیای مدرن، تصویر سازی دیجیتال هم به لیست انواع سبک های تصویر سازی اضافه شده است. این فرایند به هر تصویر سازی که با استفاده از ابزار دیجیتال ساخته می شود، گفته می شود. دستگاه های مختلفی وجود دارد که می توان از آنها برای تصویر سازی دیجیتال استفاده کرد. برخی از هنرمندان از تبلت های طراحی و برخی دیگر از تبلت های معمولی استفاده می کنند.

محبوبیت این روش تصویرسازی با گذشت زمان در حال افزایش است. از آنجا که خرید و استفاده از ابزارهای دیجیتال آسان شده است، نظر هنرمندان بسیاری را به خود جلب نموده است. این روش بسیار کاربردی و مفید است زیرا به آسانی می توان خطاها را اصلاح کرد و از سبک خاصی مختلف استفاده نمود. اپلیکیشن های معروف تصویرسازی به کاربران اجازه می دهد تا با قلم یا مداد یا هر ابزار دیگری، طراحی و تصویر سازی کنند. انتظار می رود قابلیت های این سبک با گذشت زمان پیشرفت کند.

9- وکتور گرافیک Vector Graphics

وکتور گرافیک نوعی تصویر سازی منحصر به فرد است که بطور کامل در رایانه انجام می شود. در این روش تصاویر در قالب مجموعه‌ ای از مشخصات هندسی نقاط، خط‌ ها، منحنی‌ ها و چند ضلعی ‌ها ذخیره می‌ گردند. چیزی که این نوع تصویر برداری را خاص می کند این است که مقیاس پذیری باورنکردنی دارد.

این امر باعث می شود تا بسته به نوع تصویری که می خواهید داشته باشید، می توانید تصاویر را بزرگ یا کوچک کنید بدون اینکه تغییری در کیفیت آن ایجاد شود. این طرح ها، شکل و بافت های واضحی دارند و به همین دلیل است که اغلب برای طراحی آرم ها، وب سایت ها و سایر ابزارهای بازاریابی استفاده می شوند. تصویر سازی وکتور، با دیگر روش های کلاسیک و سنتی تصویر سازی متفاوت است. بیشتر با کمک نرم افزار ایلوستریتور انجام می شود. این تصویرسازی به منبع درآمد خوب و روز افزونی برای هنرمندان دیجیتال تبدیل شده است. از آنجا که این تصاویر به صورت دیجیتالی طراحی می شوند، از فاصله دور بهتر به نظر می رسند. خطوط صاف و مشخص تصویر برداری وکتور، به راحتی قابل تشخیص هستند و هر چه واضح تر و کلی تر (با جزئیات کمتر)، بنظر برسند زیبایی بیشتری دارند.

10- تصویر سازی سه بعدی 3D

تصویر سازی سه بعدی در دنیای امروزی به عنوان یک سبک تصویر سازی محبوب مورد استفاده قرار می گیرد. این سبک تصویر برداری به دلیل اینکه فناوری ایجاد تصاویر سه بعدی را آسان کرده است، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. حتی یک هنرمند معمولی هم می تواند با استفاده از برخی آموزش ها، تصاویر سه بعدی زیبایی بسازد. نرم افزارهای رایگان مختلفی در دسترس هستند که به گسترش این سبک کمک می کنند. این سبک آینده ی درخشانی دارد و به همین دلیل هنرمندان مدرن، علاقه ی زیادی به آن نشان می دهند.

نمایشگاه هنر ایران: تصویر سازی سه بعدی برای بیشتر افراد، مرحله طراحی ثانویه است. بعبارت دیگر تعداد بسیار کمی از هنرمندان مستقیماً به سراغ طراحی سه بعدی می روند. بیشتر هنرمندان قبل از وارد شدن به این مرحله وقت می گذارند تا طرح خود را ترسیم کنند. این به هنرمندان کمک می کند تا قبل از شروع کار، نگاه جامع تری به آنچه که می سازند داشته باشند.

پاسخ به سوالات متداول
تصویر سازی چیست؟

تصویر سازی شاخه ای از رشته ی گرافیک است که در آن تصویرگر با استفاده از تصاویر، اقدام به روایتگری یا داستان پردازی می کند.

تصویر سازی در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟

تصویر سازی در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. تصاویری که از این هنر خلق می شود، در رسانه ها، بازی ها، تولید انیمیشن، کتاب ها، فیلم ها، تلویزیون و موارد دیگر مورد نیاز است. علاوه بر این بسیاری از تصویرگران با استعداد نیز از این راه در رسانه های اجتماعی در حال کسب درآمد هستند.

نتیجه گیری
تصویر سازی انواع مختلفی دارد که هر کدام در نوع خود بینظیر هستند. این هنر سرمایه ای ارزشمند است و می توان در زمینه های مختلفی از آن استفاده نمود. تصویر سازی در تمام اشکال خود ابزاری قدرتمند بشمار می رود و این توانایی را دارد که گویای یک داستان باشد، احساسات مخاطبان را برانگیزد و چیزی زنده نشان دهد.

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا آشنایی با هنر گرافیکی تصویر سازی را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 85 = 91