نمایشگاه هنر ایران: عکاسی مینیاتوری سبکی جذاب بین عکاسان
عکاسی مینیاتوری بیشک یکی از جذابترین ژانرهای عکاسی شناخته میشود!تفاوتی ندارد که از دید یک فرد بزرگسال به تصاویر نگاه کنید و یا یک کودک، آنچه وجه تمایز این هنر است، تفاوت در نوع نگرش و احساس شماست.اثر مینیاتوری یک روش جالب برای زیباتر کردن عکسهایتان میباشد. اساساً، این روش با تارکردن قسمتهایی از عکس باعث میشود که همه چیز همانند یک مدل کوچک بهنظر برسد و فقط برش کوچکی از تصویر که در فوکوس قرار دارد، شارپ میشود.این عملکرد باعث میشود تا مخاطب باور کند، تصویر نهایی واقعا کوچک و شگفت انگیز است!
عکاس: محمد باقری _ 1Nikon D5500- f8 – 1/400 sec – ISO 400
عکاسی مینیاتوری یکی از جدیدترین گرایشهای حوزه عکاسی میباشد که اجسام بزرگ را به کوچکترین فرم ممکن نشان میدهد!
با تارکردن (Blur) قسمتهایی از تصویر و باقی گذاشتن قسمتهای کوچکی از آن در فوکوس، اشیاء بزرگ همانند اجسام کوچک و مینیاتوری به نظر میرسند.
البته سبک دیگری از عکاسی مینیاتوری وجود دارد که از ترکیب دو عکس ایجاد میشود. یک عکس از صحنهای که در اندازه کوچک است و تصویر دیگری از اجسامی که میخواهید کوچک به نظر برسند، مانند دو انسان یا ترکیب انسان و سایر مواد طبیعی و غیر طبیعی .
در ادامه مطلب رهنمودهایی برای عکاسی مینیاتوری بهشما آموزش میدهیم و تجهیزات عکاسی مورد نیاز این ژانر عکاسی را معرفی میکنیم، پس اگر شما هم عاشق این دنیای کوچک و دوست داشتنی هستید،با ما تا آخرین خط مقاله همراه باشید!
مینیاتوری کردن دنیا !
نمایشگاه هنر ایران: تکنیک عکاسی مینیاتوری ، به اثر تیلت – شیفت نیز معروف است. در عکاسی Tilt – Shift به تکنیکهایی اطلاق میگردد که در آن از شیب دلخواه برای فوکوس انتخابی توسط دوربینهای کوچک یا متوسط ( DSLR ) استفاده میشود. این افکت به طور قابل توجهی عمق میدان تصویر را کم میکند. بنابراین تصویر به صورت کوچک و مینیاتوری بهنظر میرسد، مخصوصا اگر تصویر از بالا گرفته شده یا تصویر هوایی از یک منطقه باشد.
با این افکت همانند پادشاه در دنیای اسباب بازیها باشید!
تکنیک های ساخت عکس مینیاتوری :
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، یکی از متداول ترین تکنیک های تبدیل یک عکس تمام صحنه به یک مدل مینیاتوری، استفاده از تکنیک مات کردن بالا و پایین تصویر است. این نوع افکت را میتوان از طریق تجهیزات و یا به صورت پردازش دیجیتالی ثانویه ایجاد کرد.
لنز های Tilt-Shift
برای ایجاد اثر مینیاتوری در دوربین، شما باید صفحهی فوکال را جابهجا کنید، بنابراین دیگر صفحه فیلم با سنسور دوربین در یک راستا نیست. اگر لنز دوربین با صفحهی سنسور در یک راستا باشند، دیگر تصوریتان خارج از فوکوس قرار نمیگیرد.
اگر به دنبال اثر مینیاتوری هستید باید از لنزهای تیلت-شیفت استفاده کنید، که قیمت بالایی دارند. اما نگران نباشید، روش های ارزان قیمتی هم وجود دارد تا بتوانید به این سبک عکاسی کنید!
برای عکاسی مینیاتوری میتوانید از سایر لنزهای مخصوص نیز استفاده کنید. لنزهای Edge 50 و Edge 80 از لنزهایی هستند که به شما اجازه میدهند تا بهصورت برشی فوکوس کنید و نتیجه ای همانند لنزهای گران قیمت تیلت شیفت ثبت کنید.
تصویری زیر توسط لنز Edge 80 (سمت راست) و Edge 50 (سمت چپ) ثبت شده است:
پردازش دیجیتالی:
یک تصویر مینیاتوری را به وسیلهی یک ادیت دیجیتالی نیز میتوان شبیه سازی کرد. توسط یک نرم افزار ویرایش تصویر، میتوان بالا و پایین تصویر را مات کرد تا سوژه اصلی شارپ و در فوکوس مرکزی باشد. در نرمافزار Adobe Photoshop با استفاده از ابزارهایی همانند Lens Blur filter و یا Sharpness gradient که از اواسط تصویر تا کمی بالا و پایین ادامه داشته باشند، میتوان افکت مینیاتوری بهدست آورد که دست کمی از لنزهای تیلت شیفت ندارد.
انتخاب عکس مناسب جهت مینیاتوری کردن:
نمایشگاه هنر ایران: باید در نظر داشته باشید که این روش برای تمامی تصاویر امکان پذیر نمیباشد. برای این کار باید نکات زیر را رعایت کنید:
- تصویری را انتخاب کنید که از فاصله دوری گرفته شده باشد.
- توصیه میکنیم تصویرتان علاوه بر اینکه از فاصلهی دوری گرفته شده باشد، از یک مکان نسبتاً بلند، همانند طبقه چهارم یا پنجم یک ساختمان ثبت شده باشد (یک پرسپکتیو خوب، کلید کار است).
- در اکثر مواقع، درختها، ماشینها و ساختمانها بهترین سوژهها هستند. البته اگر بخواهید از انسان ها عکس بگیرید، باید توجه داشته باشید که اجسامی نیز در تصویر باشند که همانند یک اسباب بازی کوچک و پلاستیکی به نظر برسند، برای مثال حداقل یک ساختمان یا چندین ماشین، درخت یا هر جسم دیگری نیز در تصویر باشد.
ویرایش :
- ابتدا تصویر مورد نظر خود را در نرم افزار Photoshop باز کنید.
- پس از وارد کردن تصویر، دکمهی Q را فشار دهید تا وارد بخش Quick Mask Mode شوید.
- پس از فشار دادن دکمه Q ، دکمه G را بفشارید تا Gradient را فعال کنید.
- برای مینیاتوری کردن، مدل Reflected ( آینه ای ) را انتخاب کنید.
- پس از فعال کردن گرادیانت، یک خط عمودی روی تصویر بکشید. پس از آن، یک رنگ گرادیانت ظاهر میشود و نقاطی را مشخص میکند که در فوکوس باقی میماند و محو نمیشوند.
- پس از مشخص کردن محل فوکوس و سوژهی خود، دوباره دکمه ی Q را بفشارید و از Quick mask mode خارج شوید و دوباره به حالت استاندارد برگردید. با کلیک بر روی این، ناحیه مورد نظر انتخاب میشود.
- سپس به مسیر Filter>Blur>Lens Blur بروید.
- شعاع را تغییر دهید تا به فاصلهی مورد نظر خود برسید. سپس روی OK کلیک کنید. در اینجا از شعاع 40 استفاده شده است.
- دکمهی ctrl و D را بفشارید تا ناحیهی انتخاب شده به حالت انتخاب نشده باز گردد.
- زمانی که کارمان با فوکوس تمام شد، نیاز دارید تا رنگهای تصویر خود را غلیظتر کنید. برای رسیدن به یک تصویر مینیاتوری خوب، در اکثریت مواقع Saturation تصویر روی مقدار 40 تنظیم میشود، زیرا تصاویر مینیاتوری معمولاً به صورت روشن نقاشی میشوند. بنابراین برای رسیدن به نتیجهی خوب، باید Vibrance یا Saturation تصویر را تنظیم کنید.
برای این کار به صورت زیر عمل کنید: Image> Adjusments > Hue/Saturation
باید کنتراست تصویر تنظیم شود. برای این کار به مسیر زیر بروید: Image> Adjusments> Curves .
بر روی منحنی کنتراست تغییر ایجاد کنید تا به نتیجه مورد نظر برسید.
پس از انجام این ویرایشها تصویر شما آماده است !
شما همچنین میتوانید این افکت را به طور مستقیم از روی دورین خود بدست آورید. در اکثر دوربین ها حالت عکاسی برای اعمال افکتهای مختلف وجود دارد که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
« اطلاعات زیر در مورد دوربین نیکون است: »
برای ورود به حالت انتخاب صحنه، دکمه گردان روی دوربین خود را چرخانده و آن را در حالت Effect قرار دهید.
نمایشگاه هنر ایران: سپس حالت عکاسی مینیاتوری را انتخاب کرده و عکس خود را ثبت کنید.
باید دقت داشته باشید که با ویزور دوربین خود نمیتوانید این افکت را مشاهده کنید. برای اینکه افکت را مشاهده کنید باید به صورت حالت تصویر زنده (Live) عکاسی نمایید.
چند نمونه تصویر ثبت شده به سبک عکاسی مینیاتوری خلاقانه
مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا عکاسی مینیاتوری سبکی جذاب بین عکاسان را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.