نمایشگاه هنر ایران

موارد بسیار مهم برای انتخاب رنگ دیوار در دکوراسیون داخلی ساختمان

نمایشگاه هنر ایران: موارد بسیار مهم برای انتخاب رنگ دیوار در دکوراسیون داخلی ساختمان

با انتخاب رنگ می‌توان دانش کمی را در مسیری طولانی انتقال داد، چه از رنگ‌های خنثی استفاده کنید و چه از رنگ‌های جعبهٔ مداد رنگی یا رنگ‌های روشن. قوانینی را که در ادامه آمده دنبال کنید تا بتوانید مناسب‌ترین رنگ را انتخاب کنید.
اگر می‌خواهید یک دکوراسیون زیبا و منحصر به فرد داشته باشید، برای انتخاب رنگ دیوار خانه تان از قوانین زیر کمک بگیرید.
هنگامی که به یک فضا وارد می‌شوید اولین چیزی که می‌بینید رنگ‌های موجود در آن محیط است. این رنگ‌ها می‌توانند بر روی زیبا یا زشت جلوه دادن عناصر دیگر نیز تأثیر بگذارند. بنابراین انتخاب رنگ مناسب و رنگ آمیزی درست در طراحی دکوراسیون منزل شما بسیار مهم است. در این مطلب چیدانه به شما 10 قانون ساده را پیشنهاد می‌دهد که می‌توانید با یک رنگ آمیزی مناسب و مقرون به صرفه به منزل خود جلوه‌ای زیباتر بخشید. با ما همراه باشید…

1 – رنگ‌ها را آگاهانه انتخاب کنید
قبل از اینکه بخواهید دکوراسیون داخلی منزلی را تغییر دهید – حتی اگر به کوچکی یک دیوار خاص باشد – زمانی را به جستجو و دریافت چیزی که خواهانش هستید اختصاص دهید. می‌توانید این کار را از طریق پرسیدن سوالاتی از این قبیل انجام دهید: رنگ مورد علاقهٔ شما چیست؟ آیا ویژگی خاصی وجود دارد که شما می‌خواهید برجسته ترش کنید؟ می‌خواهید چه احساسی در فضا داشته باشید؟

2 – برای انتخاب رنگ مورد علاقه تان تصاویر مختلف ببینید
می‌توانید از سایت‌های معتبر برای جمع آوری تصاویری که الهام بخش شما هستند استفاده کنید و آنچه را که در هر تصویر می‌پسندید یا نمی پسندید بنویسید. حال ببینید چه الگوهایی به دست می‌آیند. برای مثال ممکن است متوجه شوید رنگ مورد علاقهٔ شما برای وسایل تزیینی، رنگی نباشد که برای دیوارها می‌پسندید یا میبینید رنگی که شما همیشه برای اتاق خواب تصور می‌کردید، برای آشپزخانه خیلی مناسب‌تر است. دربارهٔ انتخاب رنگ اتاق خواب بیشتر بخوانید.

3 – برای رنگ آمیزی منزل تان ابعاد آن را اندازه گیری کنید
اگر می‌خواهید هزینه‌های خود را کاهش دهید، قبل از اقدام به خرید رنگ مطمئن شوید تمام سطوحی را که می‌خواهید رنگ بزنید اندازه گرفته اید و از خریدن رنگ اضافی یا کم پیش گیری کنید.

4 – در هنگام انتخاب رنگ به احساسات خود اعتماد کنید
اصطلاح عشق در نگاه اول برای انتخاب رنگ صدق می‌کند، بنابراین به احساسات خود اعتماد کنید. اگر همواره رنگ خاصی را دوست داشته اید به احتمال زیاد از این به بعدم آن را دوست خواهید داشت. فروشگاه‌های رنگ با انواع سمپل‌های رنگی منبع بسیار خوبی برای الهام گرفتن هستند.

5 – پیش از شروع رنگ آمیزی ابتدا همنشینی رنگ‌ها را امتحان کنید
همیشه قبل از رنگ کردن دیوار یک ورق کوچک و نازک سفید را رنگ کنید و آن را به دیوار بزنید و حرکت دهید تا ببینید در جاهای مختلف و در کنار لوازم گوناگون چگونه به نظر می‌رسد. ورق را به دیوار بزنید و ببینید در ساعات مختلف روز و شب و زیر نورهای مختلف – نور خورشید، سایه، نور مصنوعی و… – چگونه به نظر می‌رسد و آیا همچنان برای شما جذاب است.

6 – قبل از رنگ کردن، دیوار را آماده کنید
لوازم آویزان کردن قاب‌های عکس، میخ‌ها و گیره‌ها را از دیوار خارج کنید و شکاف‌های نمایان را پر کنید. قبل از سنباده کشیدن صبر کنید تا پرکننده کاملا خشک شود و بعد از پر کردن و سنباده کشیدن شکاف‌ها، دیوارها را کاملا بشویید تا زایده‌ای نماند.

7 – برای زیباتر جلوه دادن رنگ پیش از رنگ آمیزی از بتونه استفاده کنید
اگر می‌خواهید به دیواری تیره، رنگی روشن بزنید، بتونه حتما لازم است. همچنین برای دیوارهای جدید (به ویژه تیغه ها) نیز ضروری است چون سطح خام خاصیت جذب کنندگی دارد. بتونه مانعی بین مصالح خام و پرداخت نهایی ایجاد می‌کند که در نتیجه مقدار رنگ نهایی پوشش دهنده را کاهش می‌دهد. بتونه باعث می‌شود رنگ شما غنی‌تر به نظر برسد.

8 – پایهٔ رنگی متناسب با شرایط محیط انتخاب کنید
پایه‌های رنگی مختلف برای کاربری‌های مختلف وجود دارد و هرکدام فرمولی دارند که متناسب با آن محیط است. برای مثال برای سرویس بهداشتی یا آشپزخانه پایهٔ رنگی‌ای را انتخاب کنید که اجزای ضدمیکروب دارد که باعث می‌شود در برابر کپک و قارچ مقاوم باشد. اگر می‌خواهید نمای خارجی را رنگ بزنید، رنگی انتخاب کنید که در برابر اشعهٔ فرابنفش مقاوم باشد، در نتیجه رنگ‌ها محو نمی‌شوند.

9 – برای رنگ کردن منزل خود کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید
برای اسباب و لوازم رنگ آمیزی از قبیل برس‌ها و غلتانک‌های مناسب کمی بیشتر هزینه کنید. ابزار با کیفیت نه تنها باعث می‌شوند دوام رنگ بیشتر شود بلکه کمک می‌کنند رنگ بهتر به دیوار بچسبد و احتمال ماندن تارهای غلتانک و مویه‌های برس بر روی دیوار کمتر خواهد بود.

10 – اگر از انتخاب رنگ خود مطمئن نیستید از متخصصان کمک بگیرید
اگر خودتان نمی‌توانید در انتخاب رنگ تصمیم بگیرید با یک طراح محلی، دکوراتور یا مشاور رنگ تماس بگیرید. آن‌ها به شما کمک می‌کنند که فضای خود را بهتر و از نگاهی دیگر ببینید. چیدانه پیش از این شما را به مشاوره با طراحان رنگ شناس دعوت کرده است. برای رنگ کردن نیز اگر فکر می‌کنید خودتان از عهدهٔ آن بر نمی آیید از حرفه‌ای‌ها بخواهید آن را برای شما انجام دهند.

نمایشگاه هنر ایران: در طراحی و دکوراسیون منزل، انتخاب رنگ برای دیوارها، سقف و برخی وسایل منزل، از لحاظ روانشناسی بسیار مهم است. زیبایی و تاثیر روانی، فاکتورهای مهمی در انتخاب رنگ برای بخش‌های مختلف منزل، هستند. در این مطلب با چند نکته در رعایت این دو فاکتور اساسی در انتخاب رنگ مناسب، آشنا شوید.

1- رنگ‌های روشن:
استفاده از رنگ‌های شاد مانند سبز، آبی روشن، زرد و نارنجی، احساسات را بر انگیخته و موجب افزایش روحیه می‌شود. این رنگ‌ها نشان دوستی و مشوق ایجاد ارتباط هستند. اگر با انتخاب رنگ دیوارهای آشپزخانه و اتاق غذاخوری به مشکل برخورده اید، شاید استفاده از این رنگ‌ها انتخاب مناسبی باشد.

2- رنگ‌های تیره:
رنگ‌هایی مانند قرمز، بنفش، آبی پررنگ و سبز یشمی، می‌تواند حس محدود شدن و حتی غم را القا کند. اما استفاده آن‌ها در جای مناسب و یا برای برخی از وسایل منزل حس آرامش و امنیت را در فرد ایجاد می‌کند.

3- رنگ‌های گرم:
استفاده از رنگ‌هایی مانند نارنجی و زرد در برخی بخش‌های خانه یا وسایل منزل، می‌تواند حس حرارت و گرما را منتقل کند. به همین دلیل استفاده از چنین رنگ‌هایی در بخش‌هایی از خانه که مکان‌هایی برای راحتی و استراحت افراد هستند، توصیه می‌شود.

4- رنگ‌های سرد:
رنگ‌هایی مانند آبی بسیار روشن و نزدیک به سفید یا طوسی و یا سبز روشن، اثر آرامبخش دارند. چنین رنگ‌هایی برای اتاق نشیمن و حتی اتاق خواب استفاده می‌شوند.

5- آبی تیره:
استفاده از این رنگ، موجب افزایش حس ارتباط متقابل خواهد بود و استفاده از آن در کنار رنگ‌های متضاد، برای مکان‌هایی مانند اتاق غذا خوری مناسب است.

6- قرمز:
رنگ قرمز می‌تواند انرژی موجود در اتاق را افزایش دهد و تحریک پذیری بیشتر را منجر شود. پس بهتر است به جای استفاده از چنین رنگی در اتاق کودک، آن را برای بخش‌هایی از آشپزخانه و یا راهرو‌ها استفاده کنید.

7- طوسی یا فیلی:
از استفاده از این رنگ در اتاق غذاخوری و آشپزخانه اجتناب کنید؛ مگر اینکه بخواهید اشتهایتان کم شود. این رنگ، آرامش و البته بی تفاوتی را القا می‌کند.

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا موارد بسیار مهم برای انتخاب رنگ دیوار در دکوراسیون داخلی ساختمان را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 3 =