نمایشگاه هنر ایران: 12 نکته مهم درباره هنر ادیت تصویر
ادیت عکس یا تصویر شامل ، هر فرایند ایجاد تغیر در تصاویر می باشد . تفاوتی ندارد که این تصویر دیجیتال است ، آنالوگ است و یا حتی یک تصویر کشیده شده به وسیله دست باشد .ادیت های سنتی تصاویر شامل ، ادیت تصاویر آنالوگ است ، معمولا این ویرایش ها به وسیله قلم های بادی و . . . ایجاد می شدند . اما ادیت های جدید و پیشرفته به وسیله ی نرم افزار های هوشمند ادیت و بر روی تصاویر دیجیتال اعمال می شود . ( نرم افزار هایی مثل فتوشاپ ، کانواس و . . . ) . امروزه ادیت تصاویر تنها بر روی رایانه ها انجام نمی شود ، بلکه با پیشرفت تکنولوژی امروزه شما قادر هستید حتی به وسیله تلف هوشمند خود تصاویرتان را ادیت کنید .ادیت تصاویر امروزه تبدیل به یک امر عادی و بسیار همه گیر شده است ، در ادامه برخی از اصلی ترین ویژگی هایی که به وسیله آنها تصاویر دیجیتال را ادیت می کنند ، برای شما بیان شده است .
1 – ابزار سلکشن :
در ادیت تصاویر یکی از اساسی ترین و پایه ترین ویژگی هایی که باید کار کردن با آن را بلد باشید ، استفاده از ابزار سلکشن است ، تقریبا می توان گفت ابزار سلکشن حز پایه و اساس ادیت تصاویر است .واژه سلکشن که خود یک واژه انگلیسی است ، به معنایی محدوده انتخاب است ، به وسیله ابزار سلکشن شما قسمتی از تصویر را که می خواهید تغیرات مورد نظرتان را در آن اعمال کنید ، انتخاب می کنید ، زمانی که آن ناحیه را به وسیله ابزار سلکشن ، انتخاب کردید ، تغیرات اعمالی تنها شامل آن ناحیه خواهند بود .
ناحیه انتخاب شده به وسیله ابزار سلکشن ، توسط نواری نقطه چین قابل مشاهده خواهد بود .
2 – لایه ها :
همانند آنچه که همیشه گفته ایم ، لایه ها الفبای فتوشاپ هستند ، یادگیری و کارکردن با آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است . به وسیله لایه ها شما می توانید ، قسمت های مختلف پروژه را جداسازی کنید و هر قسمت را درون یک لایه قرار دهید .
نمایشگاه هنر ایران: این کار به شما کمک می کند ، تا محیط کار خود را خلوت کنید ، و از شلوغی آن بکاهید ، علاوه بر این به شما کمک می کند تا ، بتوانید هر قسمت را به صورت جداگانه و بدون خراب شدن قسمت های دیگر از پروژه ، مورد ویرایش و ادیت قرار دهید . علاوه بر آن در هنگام ذخیره پروژه شما یک پروژه لایه محور خواهد بود و پروژه های لایه محور دارای قابلیت ویرایش همیشگی هستند ( البته در صورتی که در فرمت مناسب خود ذخیره شوند . ) ، یعنی هر زمان شما قادر خواهید بود تا محتوای آن را ویراش کنید.
3 – تغییر اندازه در سایز تصاویر :
فرض کنید ، که یک تصویر 10 * 12 اینچ دارید ، اما آن را برای محیطی به اندازه 5 * 6 اینچ نیاز دارید ، به وسیله این قابلیت ، شما قادر خواهید بود تا اندازه این تصویر را تغیر دهید و به اندازه دلخواه برسانید ، البته این ابزار تنها برای کوچک کردن تصاویر نیست و شما می توانید از آن برای بزرگ کردن تصاویر نیز بهره ببرید ، اما علاوه بر تغیر اندازه شما می توانید ، کیفیت تصاویرتان را نیز تنظیم کنید ، شما می توانید تراکم پیکسلی را در تصویر خود تنظیم کنید ، گاهی می توانید تراکم پیکسل را زیاد کنید ، در عین حال گاهی نیاز است تا کاملا بر عکس تراکم پیکسل ها را کم کنید . . . .
4 – برش تصاویر :
برش تصویر به شما این امکان را می دهد تا قسمتی از تصویر را ببرید و از آن استفاده کنید ، فرض کنید که تصویری از یک باغچه دارید ، که درون این باغچه پر است از اشیا و موارد گوناگون ، اما در این میان یک گل زیبا نیز وجود دارد و شما تمایل دارید تا این گل را بیرون کشیده و به صورت جدا از آن استفاده کنید ، در این جا بهترین کار برای شما استفاده از ابزار برش می باشد ، به وسیله این ابزار شما می توانید هر قسمت از تصویر را که می خواهید ، به دلخواه برش داده و در پروژه ای جدید باز کرده . نسبت به شرایط و نیاز خود از آن استفاده کنید .
5 – حذف کردن قسمتی از پس زمینه :
به وسیله این ابزار شما قادر خواهید بود تا قسمت هایی از پس زمینه را که تمایلی به استفاده از آن ندارید ، از تصویر پس زمینه حذف کنید .
6 – کاهش نویز ها ( نارسایی ها ) در تصاویر :
نویز ها در تصاویر نقاط روشن و تیرگی های ناخواسته ای هستند که ما از وجود آن ها ، رضایت نداریم و نا خوشنودیم . بنا بر نوع نرم افزار مورد استفاده شما ، راه های بسیار زیادی وجود دارند که شما ، به وسیله آنها می توانید نویز ها را در تصاویر کاهش دهید .
7 – پاک کردن موارد نا خواسته بدون جا گذاشتن هیچ گونه ردی :
بسیاری از نرم افزار های ادیت عکس قابلیت پاک کردن اشیا را دارند ، گاهی پاک کردن موارد اضافی از آن جهت مهم است که نظر ما بر آن باشد که تمرکز و حواس را به سمت موارد دیگری از تصویر ببریم .
8 – تغیر رنگ اشیا :
یکی دیگر از ویژگی های ادیت عکس تغیر رنگ اشیا است ، به وسیله این ویژگی شما می توانید رنگ موجود در پروژه هایتان را تغیر دهید ، مثلا فرض کنید که یک گل نارنجی در پروژه شما وجود دارد ، اما شما تمایل دارید ، تا رنگ آن را به آبی تغیر دهید .این کار بسیار راحت خواهد بود ، برای این کار تنها کافی است تا شما به وسیله ابزار سلکشن مناسب ، ابتدا ناحیه مناسب را انتخاب کنید ، سپس با کمک ابزار رنگ پاشی مناسب رنگ مورد نظر خود را اعمال می نماییم.
9 – چرخاندن تصاویر :
یکی دیگر ویژگی های ادیت تصاویر چرخاندن تصاویر است ،گاه به دلیل حالت دوربین عکاسی ، هنگام گرفتن تصاویر نیاز است تا یک تصویر 180 درجه بچرخد ، گاه نیاز است تا یک تصویر تنها کمی چرخوانده شود و . . . . .
10 – کنترل و تحریف پرسپکتیو ( چشم انداز ) :
فرض کنید از ساختمانی عکس گرفته اید ، اما به دلیل عدم زاویه بندی مناسب ( پرسپکتیو مناسب ) تصویر شما ناموزون و نا هماهنگ است ، به عنوان مثال قسمت پایینی آن کمی پهن تر از قسمت بالایی آن شده است .
نمایشگاه هنر ایران: برای حل کردن چنین مشکلاتی ( مشکلاتی که به زاویه تصویر برداری مربوط می شوند ) شما می توانید از ویژگی های کنترل و تحریف پرسپکتیو در نرم افزار های ادیت عکس استفاده کنید .
11 – ابزار های کلون :
به وسیله ابزار های کلون شما قادر خواهید بود تا قسمتی از تصویر را کلون گیری کرده ( نمونه گیری کرده ) و در قسمتی دیگر از پروژتان بنابر نیازتان بچسبانید .
12 – اعمال فیلتر ها :
شما می توانید به هر تصویر یک یا بیشمار فیلتر اعمال کنید ، فیلتر ها به شما کمک می کنند تا از یک تصویر ثابت ، بی نهایت تصویر متفاوت را بسازید .