نمایشگاه هنر ایران

ویژگی های سبک عکاسی معماری

نمایشگاه هنر ایران: ویژگی های سبک عکاسی معماری

معماری یکی از اشکال هنریست که از آن بسیار تقدیر شده است و به زمان قبل از ساخت اهرام سه گانه مصر بر میگردد. در گذشته، معماری اشکال زیادی را در بر داشت، حتی ساده ترین خطوط هندسی به عنوان معماری در نظر گرفته میشدند. با گذشت زمان، آثار پیچیده تری به جهان معرفی شدند.
امروزه، هر کار معماری بیش از یک طرح را نشان میدهد و هر کار، خود، دارای هویت، ویژگی ها و معنای متمایز است.حتی با اینکه زندگی های امروزه ی ما توسط تکنولوژی تسخیر شده است، معماری به پیشرفت خود ادامه میدهد. چه یک ساختمان مسکونی و چه پیشرفته ترین دفتر مرکزی یک شرکت، هر دو، کاری هنری هستند و شاهکار یک معمار میباشند. با اینحال، بسیاری از مردم از این کار تقدیر نمیکنند.
نمایشگاه هنر ایران: تنها عده اندکی از مردم وقت خود را صرف تحسین یک ساختمان یا فضای داخلی ان میکنند. برخی ممکن است عکس بگیرند و اینکار، کاریست که بیشتر انها انجام میدهند. این چیز خوبیست و سپس عکاسان معماری هستند که میدانند که چگونه به ساختمان ها زندگی ببخشند. با ثبت نام در دوره عکاسی پویااندیش با تمامی این نکات آشنا شده و تبدیل به یک عکاس حرفه ای خواهید شد.

سرآغاز عکاسی معماری
هیچکس واقعا نمیداند که دقیقا در چه سالی عکاسی معماری وارد عرصه گشت. اگرچه، حدس هایی وجود دارد که گفته میشود عکاسی معماری قبل از سال 1860 توجه دیگران را به خود جلب کرد، زمانیکه معماران یکی پس از دیگری شاهکارهایی را خلق میکردند. این کارهای بی نظیر، معمولا مکان هایی بودند که بطور پیچیده و سخاوتمندانه طراحی میشدند. از عکاسی برای ثبت کارشان استفاده میکردند در قرن بیستم، تغییرات زیادی از جمله توجه بیشتر و تحسین معماران، صورت گرفت.از این رو، نیاز برای ثبت و جاودانه کردن اثر انها بر روی تصاویر، به امری بسیار مهم تبدیل شد.

طبقه بندی عکاسی معماری
عکاسی معماری بطور معمول بعنوان شکلی از عکاسی توصیف میشود که از ساختمان ها و سایر بناها بعنوان سوژه استفاده میکند. طبقه بندی های زیادی دارد، اما دونوع از رایج ترین انواع آن، عکاسی معماری از نمای داخلی و از نمای بیرونی است.

نمای بیرونی ساختمان و عکاسی از آن
این نوع از عکاسی معماری از روشنایی روز یا منبع مناسب نور (مانند مهتاب، نور پیرامون چراغ های خیابان و چراغ های نمای بیرونی ساختمان ها) بهره میبرد. یک عکاس معماری از نمای بیرونی، مناظری با چشم انداز زیبا در اطراف یک ساختمان را برای عکاسی ترجیح میدهد.
او میخواهد تا زیبایی های ساختمان را با محیط اطراف ان ترکیب کند. این کار، شباهت بسیار زیادی به عکس گرفتن از یک منظره همراه با عناصر طبیعی یا محیط پیرامون خودش دارد. همچنین، او دوست دارد عکسهایی بگیرد که خطوط یک ساختمان یا بنا را بطور کامل و واضح نشان دهد. بهترین روش برای انجام اینکار ان است تا بسوی اسمان صاف عکسبرداری کنیم. ایجاد رغبت و کنجکاوی در میان مخاطبان، هدف اصلی یک عکاس معماری از نمای بیرون است.

عکاسی معماری از نمای داخلی
اگرچه در عکاسی معماری از نمای داخل به دنبال راهی برای استفاده از نور محیط پیرامون (برای مثال از از پنجره های باز و نور خیابان) هستیم، همچنان باید نور بیشتری را به صحنه اضافه کنیم. ما با استفاده از ابزار مکمل روشنایی میتوانیم به این خواسته برسیم که در این بین، فلاش عکاسی معروف ترین آنهاست. این امر موجب میشود تا عکاسی معماری از نمای داخلی، عکاسی کنترل شده در نظر گرفته شود. عکاس با تنظیم کردن نور محیط، شرایط را کنترل میکند. مهمترین عنصر در این نوع عکاسی معمارانه، فضا است.
به همین خاطر، انهایی که از فضای داخلی عکس میگیرند، از لنز های زاویه باز استفاده میکنند. آنها توانایی این را می یابند تا عکسهایی کامل، شامل عناصر زیباشناسی بگیرند. همچنین، بسیاری از انها عکسهایی واضح و ساده را انتخاب میکنند؛ از شلوغی و بی نظمی در عکس می پرهیزند.این امر، کمک شایانی در فوکوس کردن و مشخص کردن خصوصیات یا ویژگی یک فضا یا ساختمان، میکند.

6 روش عالی برای عکاسی معماری
عکاسی معماری یک مزیت بسیار مهم نسبت به سایر شاخه های عکاسی دارد و آن این است که سوژه سرجای خود می ایستد. بنابراین موقعیت یابی آن آسان تر است و دفعه بعد که آنجا بروید همچنان به همان شکل است.
نمایشگاه هنر ایران: اما این بدین معنی نیست که عکاسی معماری کار ساده ای است. برای اینکه عکس های خوبی از معماری ساختمان ها گرفته شود به تمرین زیادی نیاز است. در اینجا چند ترفند مطرح می شود که کمک می کند عکس های چشمگیری از ساختمان ها بگیرید:

1) روشنایی هنگام شب
نمای یک شهر در هنگام شب سوژه مناسبی برای عکس های جذاب است. عکاسی معماری در هنگام شب در مقابله با روز می تواند عکسی با نورپردازی های مختلف را در یک منظره خاص ایجاد کند. البته نور خورشید هم سایه می سازد و زاویه های جالبی به ساختمان می دهد ولی شب عکس را به دلیل نورهای ساختمان و خیابان متمایز می سازد و نمایش پرشوری از پالت رنگ های در آسمان است. یکی از روش های داشتن عکس زیبا، عکاسی در هنگام غروب است یعنی زمانی که کمی از نور خورشید باقی مانده و هوا رو به تاریکی می رود.
در این زمان موازنه رنگ های آبی بر روی ساختمان تجلی می کند. بهتر است که از سه پایه استفاده کنید زیرا میزان نور کم است. توصیه می کنم که نورپردازی های مختلف را امتحان کنید تا بهترین تنظیمات را پیدا کنید. اگر دوست دارید عکاسی را بصورت حرفه ای و اصولی یاد بگیرید اما زمان آزاد لازم برای شرکت در دوره های حضوری را ندارید، می توانید در دوره های آنلاین عکاسی پویا اندیش شرکت کنید.

2. منظره کارت پستالی
آیا تا بحال به اینکه چطور چنین عکس خارق العاده ای گرفته شده فکر کردید؟ برای اینکه عکسی خاص بگیرید باید منظره دید و معماری را که قرار است از آن عکس بگیرید را با دقت بررسی کنید.
معمولا بهترین نقطه دید، نقطه ای است که صف گردشگران، علایم خیابان یا سایر عناصر نه چندان زیبا را نشان می دهد. منظره وسیعتری از سوژه به مراتب بهتر است و مانند عکس های کارت پستال می شود. گرفتن چنین عکسی باعث حس افتخار خواهد شد. نور عامل دیگری است که باید در هنگام عکس برداری از ساختمان ها به آن دقت کرد.نقش نور و الگوهای جذابی که ایجاد می کند بسیار مهم است.

3. مناظر انتزاعی
مثال های زیادی از عکس ها با معماری مدرن وجود دارد که اشکال بزرگ و جریان انرژی را نمایش می دهند. اما چطور می توان این همه کیفیت را در یک عکس نمایش داد؟
گاهی عکاسی از یک ساختمان به طور کامل غیرممکن است زیرا نمی توان به اندازه کافی عقب رفت یا اینکه باید وسط خیابانی با ترافیک سنگین شوید. در چنین شرایطی بهتر است به ساختمان نزدیک شوید و از جزئیاتش عکس بگیرید. همچنین می توانید از تنظیمات زاویه وسیع برای عکاسی استفاده کنید و فقط از ارتفاع ساختمان عکس بگیرید.

4. مکان های دیدنی شهری
وقتی از مکان های دیدنی یک شهر عکس می گیریم، معمولا با همان همان روشی عکس می گیریم که قبلا از آن مکان عکس گرفته شده است. مشکلی در عکس گرفتن از این منظره آشنا و کلی وجود دارد.
در واقع بهتر است از چنین سوژه ای با همان روش متداول عکس گرفت زیرا موانع دید کمتر است.همچنین می توان منظره دیگری از آن مکان پیدا کرد به طوری که سایر ساختمان ها و سوژه ها را نیز شامل شود.

5. مکان های برجسته جهانی
وقتی از مکان های دیدنی یک شهر عکس می گیریم، معمولا با همان همان روشی عکس می گیریم که قبلا از آن مکان عکس گرفته شده است.
مشکلی در عکس گرفتن از این منظره آشنا و کلی وجود دارد. در واقع بهتر است از چنین سوژه ای با همان روش متداول عکس گرفت زیرا موانع دید کمتر است. همچنین می توان منظره دیگری از آن مکان پیدا کرد به طوری که سایر ساختمان ها و سوژه ها را نیز شامل شود.

6. پل ها و عمر پل
پل ها در سرتاسر جهان وسیله ای برای حمل و نقل روزانه هستند. این پل های قدیمی یا جدید، آویخته یا ستون دار از سنگ یا فلز همگی پتانسیل بالایی برای عکاسی دارند. برای اینکه عکس های تاثیرگذاری داشته باشید سوژه را دقیقا درنظر بگیرید.
عکاسی از یک پل و شهر زمینه بیشتری را نشان میدهد و نیاز به فاصله بیشتری از سازه دارد ولی عکس گرفتن از یک قسمت داخلی مانند کابل ها و ستون ها پل مربوط به جزئیات است. موضوع دیگری که باید درنظر بگیرید طول عمر یک پل است که می تواند با عبور عابران و ماشین ها منتقل شود. می توانید از پاها و ترافیک اتومبیل ها روی پل عکس بگیرید تا ساختار و محل آنرا منتقل کنید.

روش های بکار گرفته شده
عکاسان معماری، از انواع گوناگونی از روش ها در ارائه تصاویری که میتوانند انها را بعنوان شاهکار یا کار صحیح هنری در نظر بگیرند، استفاده میکنند. همچنین، این روشها کمک میکنند تا به یک اثر معماری، ابعاد بیشتر، جان و معنا ببخشیم. عکاسان معماری، دوربین هایی که قابلیت جابجایی و کج شدن را دارند، می پسندند.
با استفاده از این دوربین ها، از پرسپکتیو (دید انداز) کنترل شده که روش ارزشمند دیگری در عکاسی معماری است، میتوان استفاده کرد.پرسپکتیو (دید انداز) کنترل شده، جای گیری صحیح دوربین در میان سایر انها را موجب میشود. بمنظور ایجاد خطوط عمودی موازی، باید سطح کانونی دوربین را کنترل یا تنظیم کرد.

خطوط عمودی در معماری
باید عمود بر سطح زمین باشد. خطوط عمودی موازی، تصاویر شکوهمندی از ساختمان را بوجود می اورند. منظور اینکه مطمئن شویم هر دو پیش نما و پس زمینه سطح وضوح برابر دارند، میدان کار با عمق زیاد ضروریست. بهترین دوربین برای عکاسی معماری، دوربینهای قطع بزرگ هستند.
انها قابلیت انعطاف دارند که عکاسان را قادر به جابجایی یا کج کردن دوربین بدون دردسر میسازد. دوربینهای تک ریلی، مطبوعاتی و صحرایی، مثالهایی از دوربین های قطع بزرگ اند. دوربین Sinar Artec View، دوربین مدرن تری از دوربین های قطع بزرگ است که بعلت قابلیت عکسبرداری متصل سراسری، برای عکاسی معماری پیشنهاد شده است.

تجهیزات لازم عکاسی معماری
تجهیزات اصلی مورد نیاز برای عکاسی معماری به شکل زیر میباشد:

دوربین:
اگر از دوربین های دیجیتال SLR استفاده میکنید، وضوح ان باید حداقل 10 مگاپیکسل باشد.
لنز باید چیزی بین 12 تا 18 میلی متر باشد. داشتن یک دوربین اضافی، مانند Sinar Artec View که مخصوصا برای عکاسی معماری ساخته شده باشد، خیلی خوب خواهد بود.
فلاش عکاسی:
بیشتر از یکی داشته باشید. بهتر است تا بصورت ذخیره داشته باشید.
سه پایه:
در صورتیکه دوربین بر روی یک سه پایه ی با دوام سوار باشد، کج کردن و جابجایی ان سخت نخواهد بود.

چند نکته ی مفید برای تازه کاران
نمایشگاه هنر ایران: حتی اگر اولین بار شماست که عکاسی معماری انجام میدهید، شما میتوانید عکسهای زیبایی ارائه دهید. همه ی انچه که لازم است، اینست تا چند نکته مهم را به خاطر بسپارید.

هرگز فراموش نکنید تا از دوربین زاویه باز استفاده کنید، خصوصا زمانیکه شما از نمای بیرونی عکس میگیرید. علاوه بر ان، از دیافراگم بزرگ استفاده کنید.
از لنز زاویه باز استفاده کنید. شما میتوانید از لنز بمنظور وسعت بخشیدن به فضاها، حتی کوچکترین اتاق ها، استفاده کنید.
داستانی را بیان کنید، اما موضوع انرا تحمیل نکنید. بگذارید تا ساختمان یا بنا خودش واقعیت را بیان کنید.
اگر بر روی پنجره لکه هایی وجود دارد، انها را پاک نکنید. راهی را پیدا کنید تا این عیب را برجسته کنید.
به وضعیت اب و هوا توجه کنید. از برنامه خود مطمئن شوید تا در روزی عکسبرداری کنید که زیاد ابری یا بارانی نباشد. تنها در صورتیکه بخواهید حالت تاریکی یا خفقان به تصویر خود ببخشید، در طول طوفان عکسبرداری کنید، وگرنه اینکار خط قرمز کار شماست.
تا انجایی که میتوانید از زاویه های متفاوت عکسبرداری کنید.
در اخر، عکسهای خوب را نگه دارید و بقیه را حذف کنید؛ مطمئن شوید که بهترین عکس ها را نگه میدارید.
هرگز تمرکز خود را از دست ندهید. بخاطر داشته باشید که تمرکز اصلی شما باید بر روی ساختمان باشد،
نه انچه که پیرامون ان وجود دارد. تصور کنید که ساختمان در مرکز دایره قرار دارد؛ این به شما کمک میکند تا تمرکز خود را درست حفظ کنید.
ممکن است عکاسی معماری هنوز مانند عکاسی پرتره محبوب و مورد درخواست نباشد، اما در راه رسیدندهد.
بهترین روش برای انجام اینکار ان است تا بسوی اسمان صاف عکسبرداری کنیم.
ایجاد رغبت و کنجکاوی در میان مخاطبان، هدف اصلی یک عکاس معماری از نمای بیرون است.
با تکنیک هایی که در دوره فتوشاپ در عکاسی یاد می گیرید، می توانید براحتی ادیت های لازم روی عکس های خود را انجام دهید. کیفیت دوره آنلاین فتوشاپ در عکاسی پویااندیش کم از دوره حضوری نداشته و نه تنها می توانید مهارت و دانش خود را افزایش دهید بلکه در وقت و زمان نیز صرفه جویی خواهید کرد.

سوالات متداول
معماری چیست؟
یکی از اشکال هنریست که از آن بسیار تقدیر شده است و به زمان قبل از ساخت اهرام سه گانه مصر بر میگردد.
نمایشگاه هنر ایران: در گذشته، معماری اشکال زیادی را در بر داشت.

عکاسی معماری چه خصوصیاتی دارد؟
بطور معمول بعنوان شکلی از عکاسی توصیف میشود که از ساختمان ها و سایر بناها بعنوان سوژه استفاده میکند.

عکاسی معماری از نمای بیرونی از چه المان هایی بهره می برد؟
این نوع از عکاسی معماری از روشنایی روز یا منبع مناسب نور (مانند مهتاب، نور پیرامون
چراغ های خیابان و چراغ های نمای بیرونی ساختمان ها) بهره میبرد.

در عکاسی داخلی در معماری چه المانی اهمیت بسیار دارد؟
ما با استفاده از ابزار مکمل روشنایی میتوانیم به این خواسته برسیم که در این بین، فلاش عکاسی معروف ترین آنهاست.

یکی از مزییت های عکاسی معماری چیست؟
عکاسی معماری یک مزیت بسیار مهم نسبت به سایر شاخه های عکاسی دارد و آن این است که سوژه سرجای خود می ایستد.

عکاسی در روز و شب چه ویژگی هایی دارد؟
عکسبرداری در نور روز رنگ های درخشان، سایه های قوی و ابرها همگی جذابیت را بیشتر می کنند و عکاسی در هنگام غروب عکس تاثیرگذارتری خواهد بود.

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا ویژگی های سبک عکاسی معماری را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

74 + = 77