عکاسی یک علم و یک هنر است

دنیای عکاسی

۲۷ فروردین ۱۴۰۱ 340 بازدید
نمایشگاه هنر ایران

عکاسی یک علم و یک هنر است

نمایشگاه هنر ایران: عکاسی یک علم و یک هنر است

فشردن یک دکمه و ثبت ناگهانی یک تصویر می‌تواند به راحتی صورت گیرد، این ثبت ساده و دل چسب Imaging یا ثبت تصویر رخ داده به تنهایی نمی‌تواند جوابگوی تعریف عکاسی باشد. خیلی‌ها معتقدند که عکاسی هنر است اما برخی دیگر از اساتید رشته عکاسی بر این باور هستند که عکاسی ورای هنر بوده و یک علم و دانش است.

پس عکاسی را چگونه بشناسیم؟
همانطور که میدانیم و همه میگویند فتوگرافی Photography یا عکاسی از واژه یونایی Photos به معنی نور و Graphos به معنی نگاشتن یا ثبت کردن می‌باشد .

انسان ذاتا موجودی کمال پسند و همیشه در پی زیبایی‌های اطراف خود بوده و سعی داشته تا این زیبایی‌ها را به نوعی برای دیگران ثبت و ارایه کند و برای این منظور در ابتدای تلاش خود دست به دامان نقاشی شد و با استفاده از ابزارهای مختلف اقدام به ثبت این ذوق باطنی خود نمود. این ابزار ( نقاشی ) نیازمند مهارت و تمرین زیاد بود تا بتوان با آن بازتابی از زیبایی دلخواه را بدست آورد .

با اختراع عکاسی در سال 1826 توسط آقای ژوزف نئپس فرانسوی، بشر توانست با استفاده از دوربین عکاسی اقدام به ثبت زیبایی‌ها با سرعت و دقت بالا نماید، ولی استفاده از این ابزار نیازمند شناخت قوانین فیزیک و شیمی بود، در این مرحله عکاسان پیشگام اقدام به تدوین مجموعه تجربیات خود در زمینه کتاب‌ها و جزوات آموزش عکاسی نمودند که بیشتر به مباحث علمی و فنی عکاسی می‌پرداخت. از این رو می‌توان عکاسی را در قالب علم پیگیری نمود.

نمایشگاه هنر ایران: اما ذات زیبایی و نگاه خلاق از هنر بر می‌آید. هنر در یک تعریف جامع بدین شکل بیان می‌شود: ” به تجلی در آوردن احساسات آدمی به هر شکل ممکن. ” این تجلی می‌تواند در قالب نقاشی، فیلم سازی، موسیقی و… باشد. عکاسی هم دور از این تجلی گاه نیست و مسلما فرد عکاس با شناخت هر چند جزیی از منظر یک هنرمند اقدام به ثبت محیط اطراف می‌نماید. پس می‌توان نتیجه گرفت عکاسی علم و هنر ثبت لحظات است که توسط فردی آگاه انجام می‌شود.

این آگاهی از علم و هنر در قالب خلاقیت به تجلی رسیده و امروزه شاهد ثبت هزاران تصویر هستیم که از دیدگاه‌های مختلف بررسی می‌شوند، بعضی از تصاویر صرفا ثبت ساده از محیط می‌باشند و شاید در برگیرنده نگاه عمیق هنری نباشند ولی بی ارزش هم نیستند چون آن لحظه دیگر تکرار نمی‌شود. و بعضی از آثار به قدر از نظر تکنیکی و هنری دارای ارزش مفهومی هستند که می‌توان ساعت‌ها در موردشان بحث و نقد کرد.بالا بردن سطح آگاهی و شناخت پیرامون موضوعات جامعه و همچنین دستیابی به اطلاعات جدید عکاسی و مطالعه نقد‌های هنری کمک می‌کند تا خلاقیت تولید تصویر افزایش یابد .

استفاده از لقب ” عکاس” شایستگی می‌خواهد که فرد ملقب به آن علاوه بر داشتن آگاهی علمی نسبت به دوربین و دانش عکاسی درک و شناخت کافی نسبت به هنر و زیباشناسی داشته باشد.

 

مطلبی که مطالعه کردید تلاش داشت تا عکاسی یک علم و یک هنر است را در «نمایشگاه هنر ایران» به شما ارائه دهد، در صورتیکه محتوای این صفحه را کافی نمی دانید یا سوالی دارید از طریق ارسال دیدگاه با ما در میان بگذارید.
اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 29 = 38